Пиріжки із здобного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Повітряні, неймовірно смачні і дуже м'які пиріжки із здобного тіста в домашніх умовах - це один з найкращих варіантів як солодкою, так і несолодкої випічки.
Зазначена кількість інгредієнтів передбачає досить велику кількість тіста, а значить, - можна використовувати рецепт приготування пиріжків із здобного тіста для декількох видів начинки. Це може бути капуста, картопля, свіжі ягоди або варення, а також згущене молоко, наприклад.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Борошно - 1.5-1.6 кілограма
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 250-300 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Дріжджі - 1.5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
1. Щоб дріжджі почали активно "працювати" їх необхідно залити теплим молоком і додати трохи цукру. Як випливає все перемішати і залишити на 7-15 хвилин. Тим часом можна розтопити вершкове масло або маргарин.
2. Яйця вбити в мисочку, залишивши 1 жовток для змазування пиріжків. Всипати цукор, що залишився і почати збивати, поки маса не стане повітряної, а цукор не розчиниться.
3. Опару з'єднати з яйцями і маслом. Почати вимішувати, всипаючи просіяне борошно. Щоб пиріжки із здобного тіста в домашніх умовах вийшли дійсно повітряними, тісто потрібно добре замісити.
4. Потім накрити чистим рушником і залишити в теплі на 1 час. Потім трохи підім'яти тісто і залишити ще раз підходити.
5. У вже добре піднялося тісто потрібно додати рослинне масло і при необхідності ще трохи борошна.
6. Далі найцікавіше. Відщипуючи невеликий шматочок тесту потрібно розім'яти його і викласти в середину начинку. Потім акуратно заліпити краї і викласти на деко, застелений папером для випічки.
7. Збити виделкою відкладений раніше жовток і змастити верх. Також доповнити цей простий рецепт пиріжків із здобного тіста можна кунжутним насінням або маком, якщо начинка солодка.
8. Залишилося відправити лист в розігріту духовку і випікати пиріжки до готовності. Приготований за цим рецептом, вони будуть довго зберігати свою м'якість і легкість.