Пиріжки з картопляного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре може бути не тільки відмінним гарніром, але і основою для ситної і смачною випічки. Zaintrigovanи? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування пиріжків з картопляного тіста.
Цей простий рецепт пиріжків з картопляного тіста - відмінний варіант для сніданку з вчорашнього гарніру. Також при бажанні такі пиріжки можна зробити з начинкою - капустяної, м'ясної, грибний або навіть з морепродуктами.
1. Для початку необхідно очистити картоплю і відправити в каструлю з водою.
2. Підсолити трохи і зварити до готовності.
3. Розім'яти картоплю на пюре, трохи остудити і вбити яйце.
4. Ретельно перемішати і додати борошно, щоб зробити пюре більш щільним. При бажанні можна поперчити тісто на смак.
5. Тепер можна сформувати невелику коржик і вкласти начинку. Або ж просто надати форму пиріжка і відправити на розігріту сковороду з рослинним маслом.
6. Смажити пиріжки з картопляного тіста в домашніх умовах до рум'яності з двох сторін. Також можна запекти їх в духовці, попередньо змастивши жовтком.
Перед подачею можна викласти пиріжки на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.
- Картопля - 1 кілограм
- Борошно - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
1. Для початку необхідно очистити картоплю і відправити в каструлю з водою.
2. Підсолити трохи і зварити до готовності.
3. Розім'яти картоплю на пюре, трохи остудити і вбити яйце.
4. Ретельно перемішати і додати борошно, щоб зробити пюре більш щільним. При бажанні можна поперчити тісто на смак.
5. Тепер можна сформувати невелику коржик і вкласти начинку. Або ж просто надати форму пиріжка і відправити на розігріту сковороду з рослинним маслом.
6. Смажити пиріжки з картопляного тіста в домашніх умовах до рум'яності з двох сторін. Також можна запекти їх в духовці, попередньо змастивши жовтком.
Перед подачею можна викласти пиріжки на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.