Рецепт Пиріжки з картопляного тіста фото

Пиріжки з картопляного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопляне пюре може бути не тільки відмінним гарніром, але і основою для ситної і смачною випічки. Zaintrigovanи? Тоді візьміть на замітку рецепт приготування пиріжків з картопляного тіста.

Опис приготування:

Цей простий рецепт пиріжків з картопляного тіста - відмінний варіант для сніданку з вчорашнього гарніру. Також при бажанні такі пиріжки можна зробити з начинкою - капустяної, м'ясної, грибний або навіть з морепродуктами.

1. Для початку необхідно очистити картоплю і відправити в каструлю з водою.

2. Підсолити трохи і зварити до готовності.

3. Розім'яти картоплю на пюре, трохи остудити і вбити яйце.

4. Ретельно перемішати і додати борошно, щоб зробити пюре більш щільним. При бажанні можна поперчити тісто на смак.

5. Тепер можна сформувати невелику коржик і вкласти начинку. Або ж просто надати форму пиріжка і відправити на розігріту сковороду з рослинним маслом.

6. Смажити пиріжки з картопляного тіста в домашніх умовах до рум'яності з двох сторін. Також можна запекти їх в духовці, попередньо змастивши жовтком.

Перед подачею можна викласти пиріжки на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (для смаження)
Цей простий рецепт пиріжків з картопляного тіста - відмінний варіант для сніданку з вчорашнього гарніру. Також при бажанні такі пиріжки можна зробити з начинкою - капустяної, м'ясної, грибний або навіть з морепродуктами.

1. Для початку необхідно очистити картоплю і відправити в каструлю з водою.

2. Підсолити трохи і зварити до готовності.

3. Розім'яти картоплю на пюре, трохи остудити і вбити яйце.

4. Ретельно перемішати і додати борошно, щоб зробити пюре більш щільним. При бажанні можна поперчити тісто на смак.

5. Тепер можна сформувати невелику коржик і вкласти начинку. Або ж просто надати форму пиріжка і відправити на розігріту сковороду з рослинним маслом.

6. Смажити пиріжки з картопляного тіста в домашніх умовах до рум'яності з двох сторін. Також можна запекти їх в духовці, попередньо змастивши жовтком.

Перед подачею можна викласти пиріжки на паперову серветку, щоб прибрати залишки масла.

Схожі рецепти