Рецепт Ледачі вареники з картопляного тіста фото

Ледачі вареники з картопляного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Традиційна українська страва, яке готується простіше і швидше звичайних вареників. Вони ніжні і дуже смачні. Якщо дотримуватися рецепт, вареники не розваряться і неодмінно вийдуть.

Опис приготування:

Дуже смачно подавати ліниві вареники зі сметаною або смаженою цибулею і салом. Вони дуже поживні, тому навіть чоловікам таке блюдо припаде до душі. Для приготування вареників потрібні: картопля, яйця, трохи борошна і цибулю. Вони не займуть багато часу, зате дуже порадують своїм виглядом і смаком всіх членів сім'ї.

Дивіться, як приготувати ліниві вареники з картопляного тіста.

  • Картопля - 5 штук
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне - 7 Ст. Ложок
  • Цибуля - 1 штука
  • Сіль - За смаком
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 1
1. Картопля очищаємо і моєму, нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Солимо і варимо картоплю до повної готовності, розминаємо в пюре або пропускаємо через м'ясорубку.
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 2
2. Вбиваємо яйце.
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 3
3. Додаємо борошно, солимо, перчимо до смаку.
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 4
4. Замішуємо тісто, воно повинно бути повітряним, тоді вареники вийдуть смачніше.
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 5
5. Поверхня посипаємо борошном, відокремлюємо шматок від тесту і розгортає ковбаску, нарізаємо її шматочками. Те ж саме робимо і з рештою тестом.
ледачі вареники з картопляного тіста - фото крок 6
6. У каструлю всипаємо сіль, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. По одному опускаємо ліниві вареники на кілька хвилин, виймаємо і відкидаємо на тарілку. Цибулину дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді. Готові вареники поливаємо піджаркою і подаємо до столу.

Схожі рецепти