Ледачі картопляні вареники з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ледачі картопляні вареники з грибами - це дуже смачна страва, яке можна приготувати швидко з найдоступніших інгредієнтів. Спробуйте, і вам обов'язково сподобається, адже все дуже просто.
Якщо вам цікаво, як приготувати ледачі картопляні вареники з грибами, то цей рецепт вам стане в нагоді. Ця страва стане повноцінним вечерею для великої родини. Особливою популярністю воно користується у вегетаріанців, адже в ньому відсутні м'ясні продукти.
- Картопля - 4 штуки
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 70 грам
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Гриби - 200 грам
- Цибуля - 1 штука

У невелику каструльку налийте чисту питну воду, поставте її на середній вогонь, щоб закипіла. Картопля очистіть від шкірки, вимийте і наріжте на невеликі шматочки. Опустіть картопля в киплячу воду, попередньо її посоливши. Варіть його до готовності. Потім потовчіть картоплю в пюре. Додайте чорний перець. Коли пюре трохи охолоне, вбийте в нього сире куряче яйце і ретельно перемішайте інгредієнти.

Тепер додайте до картоплі просіяне борошно вищого гатунку. Руками замісити м'яке тісто. Воно не повинно бути надто щільним і тугим, але в той же час не повинно занадто розсипатися і рватися. Додавайте борошно в міру необхідності.

Розділіть картопляне тісто на дві рівні частини. Скачайте з нього два джгута, присипаючи робочу поверхню або обробну дошку борошном, щоб тісто не прилипало.

Тепер вам необхідно розрізати джгутики з тіста на рівні невеликі шматочки. Красиво виглядають трикутнички. Присипте отримані вареники борошном. На даному етапі приготування ви можете їх заморозити про запас, виклавши на дощечку і відправивши в морозильну камеру.

В окрему каструльку влийте чисту питну воду, доведіть її до кипіння. Киньте в неї вареники, приправити сіллю. Коли вони закиплять, зменшіть вогонь і варіть їх до тих пір, поки варенички не спливуть на поверхню. Гриби вимийте, поріжте і обсмажте на олії з нашаткованою цибулею. Додайте обсмажені гриби до готових вареників. Подавайте ледачі картопляні вареники з маслом і сметаною.