Ледачі картопляні вареники
(покроковий рецепт з фото)
Ліниві вареники - блюдо дуже просте, готується швидко і може подаватися як окремо, так і в якості гарніру з м'ясною підливою. Блюдо ситне і смачне, сподобається і дітям, і дорослим.
Просте і швидке в приготуванні блюдо, яке сподобається всім домочадцям. Та й господиня не втомиться, адже ліниві вареники робляться дуже швидко. Подавати їх можна з вершковим маслом, зі сметаною, з обсмаженою цибулею або шкварками. Ну, а для особливо голодних такі вареники можна подати і з м'ясною підливою. Рецепт приготування картопляних ледачих вареників перед вами. Обов'язково приготуйте їх.
- Картопля - 500-600 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сода - 2/3 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка(0, 5 - в тісто, 0, 5 - в воду при варінні)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
Якщо у вас немає готового картопляного пюре, очистимо картоплю і зваримо його. Потім приготуємо пюре. Тільки не користуйтеся при цьому блендером.
Викладаємо остигле пюре в миску, додаємо яйця, сіль і перець, соду погашену оцтом, і мука.
І замішуємо тісто, який мав би липнути до рук. При необхідності можна додати борошна, картопля адже буває різна..
Ділимо тісто на частини, з кожної формуємо ковбаску. Нарізаємо ковбаску з картопляного тіста на шматочки.
Викладаємо вареники порціями в киплячу підсолену воду і варимо хвилини 2 після того, як вони спливуть. Потім викладаємо в друшляк.
Поки варяться вареники, обсмажити цибулю на сковороді. Готові ледачі картопляні вареники поливаємо поливаємо цибулею з олією.