Ледачі сирні вареники
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва любимо багатьма, адже в дитячому садку нас частенько годували ледачими варениками. З віком любов до цих вареників не пропала? За допомогою рецепта будемо готувати їх і ласувати улюбленою їжею.
Якщо ваші домочадці люблять ліниві вареники, вам пощастило - адже готується страва дуже просто і дуже швидко. Ви не знаєте як? Я розповім вам, як приготувати ледачі сирні вареники, і ви будете часто готувати їх за цим рецептом.
- Сир - 200 грам
- Яйця - 1 штука
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
Викладаємо в миску сир, яйце. Додаємо сіль і цукор. Якщо у вас домашній сир, його краще перетерти через сито або просто гарненько розім'яти, щоб не було великих крупинок.
Уже можна поставити на вогонь каструльку з водою для варіння вареників. Ретельно розмішати все до отримання однорідної маси.
Мука харчування. Я набираю борошно столовою ложкою ось з такою гіркою.
Кількість борошна може бути трохи більше або менше - залежить від того, наскільки рідкий у вас сир. Домашній завжди сухішою, тому борошна потрібно менше на пів-ложки приблизно.
І ретельно розмішати все. Тісто вийде м'яким і липким.
Посипаємо стіл борошном і формуємо з тіста дві ковбаски, приблизно 1.5 см в діаметрі. Я злегка приминаю ковбаску, щоб вареники вийшли не круглими, а овальними.
І трохи навскоси нарізаємо ковбаску на шматочки шириною близько 1 см.
Перекладаємо майбутні вареники на дошку, присипану борошном.
Як тільки вода закипить, додайте дрібку солі і цукру і викладайте вареники. Багато вареників кидати не варто.
Як тільки вареники спливли - варимо 5 хвилин. І не допускайте занадто бурхливого кипіння!
Ну ось - вареники готові! Додаємо до них масло або сметану. Можна насолоджуватися.