Рецепт Ледачі вареники або сирні галушки фото

Ледачі вареники або сирні галушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир
Пісні страви , Веганські страви
На обід
Гарячі страви , Вареники
Кількість порцій: 6
Час приготування: 25 хв.

Рецепт приготування вареників «ледачих», або сирних галушок. Приготувати це блюдо не складе великих труднощів, а вийде смачним і корисним.

Опис приготування:

Дітям дуже подобаються «ліниві» вареники. Такі вареники дуже часто готують мами і бабусі. У них міститься велика кількість білків, кальцію і вуглеводів.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Сіль - - За смаком
  • Сир - 300 грам
  • Курине яйце - 1 штука
  • Пакет ваніліну - 1 штука
ледачі вареники або сирні галушки - фото крок 1
1. Пропускаємо через м'ясорубку або протираємо на сито сир. Якщо сиру мало, можна вдатися до допомоги Картоплем'ялки, вона відмінно зробить однорідної сирну масу. Додаємо сюди вершкове масло (м'якого), яйце і сіль.
ледачі вареники або сирні галушки - фото крок 2
2. Перемішуємо, додаємо борошно і ванілін. Замішуємо досить липке, м'яке тісто, накриваємо рушником або серветкою. Хвилин на десять-п'ятнадцять поставимо його в холодильник.
ледачі вареники або сирні галушки - фото крок 3
3. На кілька порцій його розділимо, стіл посипем борошном, порції розкачати ковбаскою приблизною товщини два-три сантиметри. Щоб до столу не прилипало тісто, має бути достатньо борошна.
ледачі вареники або сирні галушки - фото крок 4
4. Невеликими шматочками нарізаємо ковбаски навскоси, товщина приблизно в палець. Шматочки можна злегка сплющити.
ледачі вареники або сирні галушки - фото крок 5
5. Закип'ятити в казані або каструлі воду, підсолимо її, шматочки тіста кидаємо туди і варимо, помішувати, щоб не прилипали. Варимо, поки не спливуть вареники. Вогонь зменшуємо і варимо ще хвилин п'ять. Готові вареники викладаємо на блюдо і поливаємо сметаною. Можна класти трохи вершкового масла.

Схожі рецепти