Ледачі вареники або сирні галушки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування вареників «ледачих», або сирних галушок. Приготувати це блюдо не складе великих труднощів, а вийде смачним і корисним.
Дітям дуже подобаються «ліниві» вареники. Такі вареники дуже часто готують мами і бабусі. У них міститься велика кількість білків, кальцію і вуглеводів.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - - За смаком
- Сир - 300 грам
- Курине яйце - 1 штука
- Пакет ваніліну - 1 штука
1. Пропускаємо через м'ясорубку або протираємо на сито сир. Якщо сиру мало, можна вдатися до допомоги Картоплем'ялки, вона відмінно зробить однорідної сирну масу. Додаємо сюди вершкове масло (м'якого), яйце і сіль.
2. Перемішуємо, додаємо борошно і ванілін. Замішуємо досить липке, м'яке тісто, накриваємо рушником або серветкою. Хвилин на десять-п'ятнадцять поставимо його в холодильник.
3. На кілька порцій його розділимо, стіл посипем борошном, порції розкачати ковбаскою приблизною товщини два-три сантиметри. Щоб до столу не прилипало тісто, має бути достатньо борошна.
4. Невеликими шматочками нарізаємо ковбаски навскоси, товщина приблизно в палець. Шматочки можна злегка сплющити.
5. Закип'ятити в казані або каструлі воду, підсолимо її, шматочки тіста кидаємо туди і варимо, помішувати, щоб не прилипали. Варимо, поки не спливуть вареники. Вогонь зменшуємо і варимо ще хвилин п'ять. Готові вареники викладаємо на блюдо і поливаємо сметаною. Можна класти трохи вершкового масла.