Паска великодній з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам досить простий, але при цьому дуже класний варіант, як приготувати паску пасхальний з родзинками. Дуже ніжний, ароматний і неймовірно смачний.
Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний рецепт приготування паски пасхального з родзинками, то не проходьте повз. Тісто виходить просто чарівним, незважаючи на те, що не використовується молоко. Ванільний аромат при бажанні можна доповнити меленим імбиром, кардамоном і іншими спеціями, які вам до душі.
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі - 20 грам
- Яйце - 10 штук
- Вершкове масло - 400 грам
- Вода - 0.5 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Шафран - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Насамперед потрібно поставити опару. Для цього залийте дріжджі теплою водою, додайте грамів 100 муки і як слід все перемішайте. Залиште в теплі приблизно на півгодинки.
2. Паралельно збийте в глибокій мисці яйця з дрібкою солі.
3. Просійте борошно, що залишилося, з'єднайте її з цукром, vanilinom і shafranom. Даний паску пасхальний з родзинками буде просто ванільним, але ви можете додати і інші спеції. Акуратно все перемішайте.
4. До цього часу опара повинна збільшитися в розмірі як мінімум удвічі.
5. До сухих інгредієнтів поступово влийте яйця і додайте опару. Повільно, але ретельно перемішайте все до однорідності.
6. Після невеликими порціями втручайтеся в тісто вершкове масло (можна використовувати і якісний маргарин).
7. Секрет правильного тесту в тривалому і ретельному замісі. Не пошкодуйте рук і півгодини часу на те, щоб вимісити його як слід, тоді паска великодній з родзинками в домашніх умовах буде ідеальним. Після викладіть тісто в каструльку або в глибоку миску, накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште підходити в теплому місці.
8. Тісто має підходити не менш 5 годин, так що можна залишити його на ніч.
9. Далі потрібно обминути його руками злегка і додати родзинки, попередньо обваляти його в борошні. Тут теж є один нюанс: попередньо можна замочити його в алкоголі (коньяку, лікери) або просто залити гарячою водою.
10. Знову процес вимішування, і знову не менше півгодини. Основний процес підійшов до кінця. Тепер можна розкласти тісто по формах, заповнюючи приблизно на 1/3. Залиште тісто підходити хвилин 30-35. Паралельно включіть її, залиште її нагріватися.
11. Тісто підійшло, а значить - можна відправляти його в духовку. Для початку випікайте при температурі близько 220 градусів хвилин 10, після зменшіть приблизно до 180 і випікайте до повної готовності. Залежно від розміру форм, це займе від 10 до 25 хвилин приблизно.
12. Ось і весь секрет, як зробити паску пасхальний з родзинками. Після випікання добре остудіть його.
13. А після прикрасьте за бажанням. Світлих вам свят!