Рецепт Паска великодній з родзинками фото

Паска великодній з родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Сухофрукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 7 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вам досить простий, але при цьому дуже класний варіант, як приготувати паску пасхальний з родзинками. Дуже ніжний, ароматний і неймовірно смачний.

Опис приготування:

Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний рецепт приготування паски пасхального з родзинками, то не проходьте повз. Тісто виходить просто чарівним, незважаючи на те, що не використовується молоко. Ванільний аромат при бажанні можна доповнити меленим імбиром, кардамоном і іншими спеціями, які вам до душі.

  • Борошно - 1 кілограм
  • Дріжджі - 20 грам
  • Яйце - 10 штук
  • Вершкове масло - 400 грам
  • Вода - 0.5 склянки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Ізюм - 1 Склянка
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Шафран - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 щіпка
паска великодній з родзинками - фото крок 1
1. Насамперед потрібно поставити опару. Для цього залийте дріжджі теплою водою, додайте грамів 100 муки і як слід все перемішайте. Залиште в теплі приблизно на півгодинки.
паска великодній з родзинками - фото крок 2
2. Паралельно збийте в глибокій мисці яйця з дрібкою солі.
паска великодній з родзинками - фото крок 3
3. Просійте борошно, що залишилося, з'єднайте її з цукром, vanilinom і shafranom. Даний паску пасхальний з родзинками буде просто ванільним, але ви можете додати і інші спеції. Акуратно все перемішайте.
паска великодній з родзинками - фото крок 4
4. До цього часу опара повинна збільшитися в розмірі як мінімум удвічі.
паска великодній з родзинками - фото крок 5
5. До сухих інгредієнтів поступово влийте яйця і додайте опару. Повільно, але ретельно перемішайте все до однорідності.
паска великодній з родзинками - фото крок 6
6. Після невеликими порціями втручайтеся в тісто вершкове масло (можна використовувати і якісний маргарин).
паска великодній з родзинками - фото крок 7
7. Секрет правильного тесту в тривалому і ретельному замісі. Не пошкодуйте рук і півгодини часу на те, щоб вимісити його як слід, тоді паска великодній з родзинками в домашніх умовах буде ідеальним. Після викладіть тісто в каструльку або в глибоку миску, накрийте кришкою або харчовою плівкою і залиште підходити в теплому місці.
паска великодній з родзинками - фото крок 8
8. Тісто має підходити не менш 5 годин, так що можна залишити його на ніч.
паска великодній з родзинками - фото крок 9
9. Далі потрібно обминути його руками злегка і додати родзинки, попередньо обваляти його в борошні. Тут теж є один нюанс: попередньо можна замочити його в алкоголі (коньяку, лікери) або просто залити гарячою водою.
паска великодній з родзинками - фото крок 10
10. Знову процес вимішування, і знову не менше півгодини. Основний процес підійшов до кінця. Тепер можна розкласти тісто по формах, заповнюючи приблизно на 1/3. Залиште тісто підходити хвилин 30-35. Паралельно включіть її, залиште її нагріватися.
паска великодній з родзинками - фото крок 11
11. Тісто підійшло, а значить - можна відправляти його в духовку. Для початку випікайте при температурі близько 220 градусів хвилин 10, після зменшіть приблизно до 180 і випікайте до повної готовності. Залежно від розміру форм, це займе від 10 до 25 хвилин приблизно.
паска великодній з родзинками - фото крок 12
12. Ось і весь секрет, як зробити паску пасхальний з родзинками. Після випікання добре остудіть його.
паска великодній з родзинками - фото крок 13
13. А після прикрасьте за бажанням. Світлих вам свят!

Схожі рецепти