Паска великодній в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати паску пасхальний в хлібопічці? Це ви дізнаєтеся з мого рецепту. Такий паску виходить вологим, щільним, смачним і ароматним. Для начинки можна використовувати будь-які сухофрукти.
Для приготування паски зазвичай родзинки і сухофрукти обвалюють в борошні, щоб вони не опустилися на дно паски. В даному випадку в цьому немає необхідності. Тісто досить щільне. Ізюм не може опуститися і рівномірно розподіляється в тесті. Головне, щоб на поверхні підійшов паски не залишився родзинки. При випічці родзинки на скоринці паски згорить. Акуратно ножем опустіть його всередину паски. Так, щоб він потонув в тесті.
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Молоко коров'яче - 150 мілілітрів
- Цукор - 1, 5 склянки(4-5 ст. Ложок для тіста, інше (3-4 ст. Ложки) - для помадки)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Сухофрукти - За смаком
- Вершкове масло - 100 грам (холодну)
- Ванілін або ванільний цукор - За смаком
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 11 грам
Для приготування паски двічі просійте борошно. Це дозволить збагатити її повітрям.
В чашу хлібопічки помістіть борошно. Додайте яйця (3 жовтка і 1 білок), цукор, сіль, сухі швидкодіючі дріжджі, вершкове масло, молоко, ваніль.
Готувати будемо в хлібопічці "панасонік 2501" . Встановіть відерце в хлібопічку. Увімкніть. Закрийте прилад. Встановіть програму на табло і натисніть старт.
Хлебопечка буде витримувати продукти, щоб вони досягли єдиної температури. У перші 10 хвилин потрібно підготувати сухофрукти. Моя хлібопічка з дозатором. Це дозволяє закинути продукти вчасно. Сухофрукти укладіть в диспенсер. Курагу я нарізала соломкою. Якщо диспенсера немає, через 30 хвилин після замісу закиньте сухофрукти в хлібопічку. Або натисніть "стоп" після замісу. Руками введіть сухофрукти в тісто і потім продовжите виконання програми.
Хлебопечка виконає своє завдання. Вашої участі не знадобиться (якщо є діспенсор).
Поки йде процес випічки, збийте 2 яєчні білки, додавши 3-4 ст. Ложки цукру. Чим більше цукру, тим суші буде помадка на пасці. Я клала 4 ст. Ложки, але можна і 6 покласти.
Поки йде процес випічки, збийте 2 яєчні білки, додавши 3-4 ст. Ложки цукру. Чим більше цукру, тим суші буде помадка на пасці. Я клала 4 ст. Ложки, але можна і 6 покласти.
Готову паску змастити підготовленої помадкою. Прикрасьте цукровим декором.
Подайте паску до столу.
Ось паску в розрізі. Я не змогла втриматися, розрізала його ще теплим, але він такий смачний і ароматний, сухофрукти не падають на дно паски. Все рівномірно і смачно.