Паска великодній з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо у вас в кулінарній скарбничці є маса різноманітних рецептів, рекомендую звернути увагу на цей нескладний, але дуже класний варіант, як приготувати паску пасхальний з цукатами.
Цей рецепт приготування паски пасхального з цукатами можна доповнити для аромату і пікантного смаку невеликою кількістю алкоголю: коньяку, бренді або лікеру, наприклад. Випічка виходить дуже ніжною і буквально тане в роті. А ось прикрашати зверху можна чим завгодно, починаючи зі звичайною цукрової пудри і закінчуючи складною глазур'ю і кондитерської посипкою.
- Борошно - 1-1.2 кілограма
- Дріжджі - 50 грам (свіжі)
- Молоко - 400 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 8 штук(3 цілком і 5 жовтків)
- Цедра цитрусових - 3 Ст. Ложки (лимон і апельсин)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 200 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукати - 200 грам(+ шоколад, родзинки за бажанням)
1. Почати заміс тесту потрібно, зрозуміло, з опари. Отже, підігрійте трохи молоко, додайте пару ложок цукру і дріжджі. Розчиніть їх повністю. Всипте приблизно половину борошна (близько 0.5 кг.), попередньо просіяний її. Важливо готувати паску пасхальний з цукатами в домашніх умовах тільки з якісного борошна. Все як слід перемішайте, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 40-50 в теплому місці.
2. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з яйцями і жовтками. Додайте цукор, що залишився, сіль і ванілін. Збийте все до однорідності. З'єднайте з опарою, поступово додайте борошно. Тісто не повинно вийти крутим, воно повинно навіть злегка липнути до рук. Знову накрийте рушником і дайте йому підійти в теплі приблизно 1.5 годину.
3. Цукати і родзинки, а також шматочки шоколаду, якщо будете використовувати, обваляйте в невеликій кількості борошна. Акуратно введіть в тісто і перемішайте. Залиште ще на півгодинки.
4. Через 25-30 хвилин потрібно обминути злегка тісто і дати йому знову підійти. За цей час підготуйте форми для випічки, а також розігрійте духовку до 170-180 градусів.
5. Акуратно розподіліть тісто по формах (попередньо змастивши їх маслом) так, щоб воно займало не більше половини обсягу. Залиште тісто в формах хвилин на 20-30, щоб воно трохи підійшло.
6. І ось тепер можна відправляти їх в духовку. Ось і весь секрет, як приготувати паску пасхальний з цукатами. Залежно від обсягу форми, випікайте від 30 до 60 хвилин. Верх повинен рівномірно зарум'яниться, а тісто всередині добре пропектися. Після можна проявити фантазію і прикрасити паски за смаком.
Смачного!
Смачного!