Паска з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Паска з цукатами готую з дріжджового тіста. Цукати купую або використовую мамині, які вона готує з гарбуза. Виходить дуже смачно. Діти обожнюю паски з кольоровими цукатами. Приготуйте на Великдень!
Кількість порцій: 8
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 70 грам
- Яйця - 7 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукати - 1 Склянка
- Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
1
Дріжджі розчиніть в теплому молоці. Залиште на 10 хвилин. Додайте 500 г борошна, ложку сахара. Ретельно перемішайте. Тісто викладіть в миску, миску накрийте рушником, залиште на годину або більше. Опара повинна збільшитися в об'ємі в два рази.
2
Жовтки відокремте від білків. Збийте білки в густу білу піну.
3
Жовтки розітріть з цукром, додайте топлене негарячій масло. Потім додайте збиті білки.
4
Отриману з яєць суміш додайте в піднялася опару. Введіть борошно і замісіть м'яке тісто, яке не липне Крукам. Викладіть тісто в миску, накрийте рушником і залиште тісто ще на годину-дві.
5
По закінченню зазначеного часу додайте в тісто цукати, замісіть тісто ще раз.
6
Форми для запікання змастіть маслом, заповніть їх на третю частину тестом, накрийте рушником. Тісто має піднятися так, щоб заповнити 3/4 форми.
7
Запікайте паски з цукатами в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години.
8
Після запікання паски остудіть. Потім посипте пудрою, прикрасьте глазур'ю.
Паски з цукатами готові!
Паски з цукатами готові!