Бісквіт з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Проста і смачна домашня випічка, яка прикрасить будь-яке чаювання. Ніжний і ароматний бісквіт можна використовувати не тільки як самостійний десерт, але і як основу для торта.
Цей десерт дуже сподобається дітям, але він стане не тільки відмінним доповненням до чашки молока на сніданок або полуденок, але і до ранкової кави для дорослих. Я інгредієнти зменшила і пекла бісквіт в невеликій формі розміром 18 см. В діаметрі, якщо у вас форма більше, то збільшуйте інгредієнти за списком рівно в два рази. Висота бісквіта в формі 26 см. Вийде 4 см., а в формі 24 і менше відповідно буде побільше.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 75 грам
- Борошно - 50 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Розпушувач тіста - 5 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукати - 80 грам
- Ванілін - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до збільшення в об'ємі в 2-3 рази.
Додайте ванілін, борошно, крохмаль і розпушувач.
Перемішайте тісто лопаткою і додайте розтоплене і охолоджене вершкове масло.
Перемішайте все ще раз і додайте цукати.
Перелийте тісто в форму для випічки. Форму я попередньо застеляють папером, дно і боки нічим не змащую. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.
Готовий бісквіт з цукатами остудіть на решітці, потім наріжте і подайте до столу.
Смачного!