Кекс з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з цукатами можна приготувати до будь-якого свята. Він дуже яскраво і ефектно виглядає на столі. Багато їм замінюють торти або пироги. Рецепт нескладний у приготуванні, спробуйте зробити і ви!
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати кекс з цукатами, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Щоб кекс не прилип до форми в процесі запікання, ви можете її не тільки змастити маслом, але і присипати злегка манною крупою або борошном.
- Борошно - 380 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Крем - 250 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 4 штуки
- Розпушувач тіста - 10 грам
- Сухофрукти і цукати - 300 грам
Візьміть охолоджені яйця, вбийте їх в миску. Збивайте яйця з ванільним цукром до утворення пишної піни за допомогою міксера. Якщо у вас немає спеціального великого міксера, то робіть це на максимальній швидкості ручного міксера.
Не виключаю техніку, обережно додавайте по черзі в чашу сметану, цукор, розтоплене вершкове масло і просіяне з розпушувачем борошно. Розпушувач можна замінити самої звичайною харчовою содою.
Перемішайте в піалках сухофрукти і цукати. Якщо вони нарізані занадто крупно, то нарубати їх ножем на невеликі шматочки. Вибирайте різнокольорові цукати, вони дуже красиво виглядають в випічці.
Додайте цукати з сухофруктами в тісто, гарненько вимісіть його, щоб вони рівномірно розподілилися. Перекладіть тісто в спеціальну форму для запікання кексів, попередньо змастивши її будь-яким маслом. Випікайте виріб при 180 градусах мінімум сорок хвилин. Перевіряйте готовність кексу зубочисткою або дерев'яною паличкою.