Рецепт Кекс з цукатами фото

Кекс з цукатами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Фрукти
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Кекси

Кекс з цукатами можна приготувати до будь-якого свята. Він дуже яскраво і ефектно виглядає на столі. Багато їм замінюють торти або пироги. Рецепт нескладний у приготуванні, спробуйте зробити і ви!

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати кекс з цукатами, то просто уважно прочитайте цей рецепт. Щоб кекс не прилип до форми в процесі запікання, ви можете її не тільки змастити маслом, але і присипати злегка манною крупою або борошном.

  • Борошно - 380 грам
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Крем - 250 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Розпушувач тіста - 10 грам
  • Сухофрукти і цукати - 300 грам
кекс з цукатами - фото крок 1
Візьміть охолоджені яйця, вбийте їх в миску. Збивайте яйця з ванільним цукром до утворення пишної піни за допомогою міксера. Якщо у вас немає спеціального великого міксера, то робіть це на максимальній швидкості ручного міксера.
кекс з цукатами - фото крок 2
Не виключаю техніку, обережно додавайте по черзі в чашу сметану, цукор, розтоплене вершкове масло і просіяне з розпушувачем борошно. Розпушувач можна замінити самої звичайною харчовою содою.
кекс з цукатами - фото крок 3
Перемішайте в піалках сухофрукти і цукати. Якщо вони нарізані занадто крупно, то нарубати їх ножем на невеликі шматочки. Вибирайте різнокольорові цукати, вони дуже красиво виглядають в випічці.
кекс з цукатами - фото крок 4
Додайте цукати з сухофруктами в тісто, гарненько вимісіть його, щоб вони рівномірно розподілилися. Перекладіть тісто в спеціальну форму для запікання кексів, попередньо змастивши її будь-яким маслом. Випікайте виріб при 180 градусах мінімум сорок хвилин. Перевіряйте готовність кексу зубочисткою або дерев'яною паличкою.

Схожі рецепти