Кекс з журавлиною і цукатами «Новорічний»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає часу спекти торт на новорічні свята, цей смачний, солодкий і ароматний кекс з яскравими цукатами відмінно замінить його. Готується він без особливих труднощів, процес простий і легкий.
Новий рік - це свято, який люблять і дорослі, та діти. Ну і яке ж свято без солодощів? Якщо у вас немає часу спекти торт, цей кекс стане відмінною йому заміною. На відміну від торта, він зберігається не в холодильнику, довго не псується, та й готується він простіше. А з'їдається також швидко! хочете дізнатися, як приготувати кекс з журавлиною і цукатами "новорічний"? Читаємо рецепт і дивимося фото, сподіваюся, вам все буде зрозуміло. Хороших і смачних вам свят!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Манька - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 180 грам
- Крем - 180 грам
- Маргарин - 150 грам
- Цукати і сушена журавлина - 150 грам
- Розпушувач - 10-11 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
Цукати для кексу можна брати будь-які, ваші улюблені. У мене ананас і кумкват. Дуже красиво буде, якщо цукати будуть різнокольорові - жовті, червоні, зелені.
М'який маргарин збиваємо з цукром, звичайним і ванільним, хвилини 3.
Додаємо яйця і збиваємо до отримання однорідної маси.
Всипаємо манку і додаємо сметану. Перемішуємо.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і ретельно перемішати.
І останній штрих - додаємо цукати і перемішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
Форму для випічки кексу змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном.
Викладаємо тісто у форму, разравниваем.
І випікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці 1 годину або трохи більше. Готовність кексу перевіряємо дерев'яною зубочисткою.
Даємо кексу охолонути і посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо глазур'ю за своїм смаком і бажанням.