Новорічний чізкейк з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Крім основного меню, на святковий стіл дуже важливо вибрати правильний десерт. Він повинен бути в міру легким, апетитним, яскравим і по-справжньому смачним. Якщо у вас немає відповідних ідей, візьміть цю.
Хочу навчити вас, як приготувати новорічний чізкейк з журавлиною. Для всіх любителів сирних десертів він стане справжнім подарунком. Пікантний смак ягід приголомшливо поєднується з основою. Ця свіжа ідея чудово підійде для свята, адже такий десерт просто неможливо не спробувати. До того ж, процес не займе у вас багато часу, так що ви точно встигнете зробити чізкейк паралельно з іншими стравами. Побалуйте себе цим вишуканим домашнім ласощами!
- Печиво - 150 грам
- Цукор - 275 грам(50 грам в корж, 225 - в начинку)
- Вершкове масло - 90 грам
- Горіхи - 50 грам (по бажанню)
- Вершковий сир - 700 грам
- Яйце - 4 штуки
- Кукурудзяний крохмаль - 30 грам
- Сіль і мускатний горіх - 1 щіпка
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Журавлина - 450 грам
1. Відразу ж включайте духовку, щоб вона встигла розігрітися до 180 градусів. Для коржа з'єднайте в глибокій мисочці подрібнене в крихту печиво, цукор, розтоплене масло і за бажанням додайте жменю горіхів. Все як слід перемішайте.
2. Викладіть отриману крихту в жароміцних форму із знімними бортиками.
3. Ретельно притисніть руками, щоб зробити рівний корж. Усе, база готова.
4. Тепер можна зайнятися начинкою. У глибокій мисці збийте вершковий сир з цукром.
5. Vbeyte яйця, додайте кукурудзяний крохмаль, щіпку солі і мускатний горіх. Продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною і повітряної.
6. Вилийте сирну начинку на корж.
7. В окремій мисочці з'єднайте журавлину, цедру апельсина, за бажанням можна додати трохи горішків. В даному випадку це консервована ягода вже з цукром. Перемішайте все як слід.
8. Акуратно вилийте журавлину зверху рівним шаром.
9. І відправте форму в духовку.
10. Випікайте чізкейк 50-65 хвилин до готовності. Перед подачею добре остудіть його в холодильнику.
Смачних свят вам!
Смачних свят вам!