Апельсиновий кекс з журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Смачний ароматний апельсиновий кекс з журавлиною. Ніжний, з чудовою текстурою кекс відмінно підійде для чаювання з подружками або родиною. Спробуйте, Запевнюю вас, ви не пошкодуєте!
Пропоную вашій увазі кекс з вираженим апельсиновим ароматом і кислинкою за рахунок журавлини. Якщо ви не дуже любите кислинку в випічці, то рекомендую кількість журавлини зменшити або зовсім прибрати. Тоді ви отримаєте дивовижний апельсиновий кекс. Кекс виходить не дуже великим, тому його зручніше випікати в формі для хліба або в невеликій формі для кексів. Пригощайтеся!
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Cedra - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
1. Просійте в глибоку ємність борошно, розпушувач і сіль. Суміш сухих інгредієнтів з'єднайте зі збитим з допомогою міксера маслом з цукром, яйцем і ваніліном. Додайте цедру і апельсиновий сік. Замісити тісто. Всипте в тісто журавлину і волоські горіхи.
2. Вилийте тісто в змащену маслом форму.
3. Випікайте кекс при температурі 180 градусів протягом години.
4. Журавлинний десерт подавайте до столу остиглим.