Апельсиновий маннік з маком і в'яленої журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Маннік виходить дуже ніжним з ароматом цитруса, хрускотом маку і кислинкою журавлини. Робиться дуже просто і дуже смачно, хоч з чаєм, хоч з молоком. Спробуйте!
Апельсин для цього манника потрібно вимити ретельно за допомогою щітки з милом. Ніжність пирога залежить від сорту манної крупи. Чим вона дрібніша, тим пиріг вийде ніжніше. Не раджу виключати соду або розпушувач, в цьому рецепті вони потрібні обидва. Маннік можна зробити і з лимоном, але тоді потрібно збільшити кількість цукру. Якщо не любите мак, то можна його виключити, а журавлину замінити на в'ялену вишню або родзинки. Смачного!
- Кефір - 200 мілілітрів
- Апельсин - 1 штука
- Куряче яйце - 2 штуки
- Манна крупа - 200 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Цукор - 250 грам
- Борошно - 50 грам
- Мак - 50 грам
- Журавлина в'ялена - 50 грам
- Розпушувач - 8 грам
- Сода харчова - 5 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Вимийте ретельно апельсин. Поріжте його на часточки, видаліть насіння. Подрібніть за допомогою блендера до однорідного стану.
Додайте яйця і кефір. Збийте до однорідного стану.
Додайте манну крупу і перемішайте. Залиште на 40 хвилин.
Додайте мак і перемішайте.
Додайте масло, борошно, соду і розпушувач. Замісити м'яке тісто.
Додайте журавлину і перемішайте.
Змастіть форму маслом і обсипте борошном. Викладіть тісто і розрівняйте.
Випікайте маннік в гарячій духовці при 180 градусах протягом 50 хвилин. Дайте трохи охолонути і дістаньте з форми. Повністю остудіть.
Посипте цукровою пудрою і подавайте.
Смачного!