Салат з брокколі з в'яленої журавлиною
(покроковий рецепт з фото)
Страви з цієї вельми корисною капусти дуже популярні в Європі, варіантів приготування салатів з неї безліч. Цей салат здивує вас чудовим поєднанням різних смаків. Буде смачно!
Брокколі - вельми корисний овоч, і не дарма дієтологи всього світу розхвалюють її як один з найкорисніших продуктів. Пропоную і вам приготувати дуже незвичайний за смаком салат, в якому відмінно поєднуються всі інгредієнти. Такий салат можна подати до обіду в звичайний день, на святковому столі він теж не залишиться без уваги. А ще такий салат - відмінне блюдо на вечерю, особливо якщо замінити майонез натуральним йогуртом. Розповідаю, як приготувати салат з брокколі з в'яленої журавлиною, а ви читайте, запам'ятовуйте і готуйте
- Брокколі - 250-300 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Журавлина в'ялена - 3 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Майонез - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Як вид, інгредієнтів для салату нам знадобиться не так вже й багато. Якщо замінити майонез натуральним йогуртом, салат стане дієтичним.
2. Розрізаємо капусту на невеликі суцвіття.
3. І відварюємо в киплячій підсоленій воді хвилини 3. Якщо вам подобається сира брокколі, цей етап пропускаєте.
4. Лук очистимо й наріжемо тонкими четвертькольцами.
5. Заливаємо журавлину і цибулю окропом на пару хвилин.
6. Відварену капусту перекладаємо в миску з водою і льодом. Так капуста не втратить колір.
7. Остигнула брокколі відкидаємо на сито, нехай стече вода.
8. Віджимаємо журавлину і цибулю. До цибулі додамо лимонний сік, перемішаємо.
9. Поріжемо брокколі на більш дрібні шматочки.
10. Перекладаємо все інгредієнти для салату в миску (трохи журавлини залишимо для прикраси), додамо майонез.
11. Перемішуємо. Можна додати за смаком солі і меленого чорного перцю.
12. І ось наш салат готовий, пробуємо і насолоджуємося