Балик з в'яленої індички
(покроковий рецепт з фото)
Спробуйте приготувати такий балик. Дуже вдалий рецепт. Балик все більше схожий на магазинний, чим більше ви його підсушіть. Після маринування м'ясо лежить в холодильник, а потім сохне на повітрі.
Для приготування такого м'яса можна використовувати м'ясо курки. Риба, приготований з м'яса індички набагато смачніше, шматочки індички більше, ніж курячі. Таке м'ясо виходить правильної форми, більш щільне і, звичайно, сама індичка смачніше, ніж м'ясо курки. Пробуйте готувати разом зі мною по таким вдалим рецептами, як цей!
- Філе індички - 1, 5 кілограма
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Віскі, ром чи горілка - 50 мілілітрів
- Паприка мелена - 30 грам(1 ст. Ложка для маринаду, а решта використовуємо для присипки м'яса)
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Червоний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 4 зубчики
Підготовлене і очищене філе індички помістіть в миску. Плівочки і залишки шкурки краще зрізати. М'ясо повинно бути ідеально рівним, без великих жив і плівок.
У миску додайте сіль, цукор, чорний мелений перець, паприку і гіркий червоний перець. Влийте віскі. Перемішайте. Затягніть миску плівкою і поставте в холод на 6 годин.
Вийміть м'ясо з маринаду. Для 6 годин м'ясо пустить м'ясний сік, ущільнився і промаринуется. М'ясо промиваємо у воді, змиваючи абсолютно все з нього. Натираємо м'ясо часником, пропущеним через чеснокодавку.
Натріть м'ясо великою кількістю солодкої паприки. Прям запудрити м'ясо в ній. Загорніть м'ясо в тканину (вафельний рушник або марля в декілька шарів). У такому вигляді м'ясо пролежить в холодильнику добу. Вийміть м'ясо з тканини. У м'ясі зробіть глибокий наскрізний прокол. Всуньте в нього мотузку.
Проколювати потрібно так, щоб під вагою м'яса дірочка НЕ прорвалася. Підвісьте м'ясо на кухні на добу. Обов'язково м'ясо повинно висіти в сухому, провітрюваному приміщенні. Чим більше висить (у мене до 3 діб) тим смачніше стає і суші.
Знімаємо м'ясо з мотузки. Нарізаємо, як звичайний балик, і подаємо до столу.