Салат «Червона Шапочка» з журавлиною і гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Святкових салатів не буває багато, тому раджу подивитися, як приготувати салат "червона Шапочка" з журавлиною і гранатом. Порційний листковий святковий салат стане прикрасою вашого столу.
Такий салат виглядає святково і чимось нагадує зиму, так що раджу його готувати на зимові свята: білий соус, світлі шари салату і яскраво-червоний декор з журавлини прикрасять стіл. Такий салат можна готувати не тільки з журавлиною, але і з гранатом. Вибирайте те, що більше любите. Якщо ви віддаєте перевагу салати з невеликою кількістю майонезу, частково замініть його сметаною, буде теж смачно.
- Картопля - 300 грам
- Морква - 300 грам
- Волоський горіх - 50 грам
- Сир - 150 грам
- Курка копчена - 300 грам
- Майонез - За смаком
- Гранат - 1 штука (можна замінити журавлиною)
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - За смаком
1. На блюдо виставте порційне кулінарне кільце. Відварну картоплю наріжте дрібними кубиками і викладіть першим шаром салату. Змастіть шар майонезом.
2. Копчену курячу грудку наріжте кубиками і викладіть зверху, змастіть шаром майонезу. Горіхи порубати ножем і викладіть на шар грудки. Сир натріть на крупній тертці і викладіть на горіховий шар.
3. Відварену моркву очистіть, наріжте дрібними кубиками і викладіть на сирний шар. Змастіть майонезом. Відварені яйця натріть на дрібній тертці, змішайте з майонезом, посоліть і викладіть на морквяний шар.
4. Прикрасьте салат гранатом або журавлиною. Акуратно зніміть кулінарне кільце і подавайте. Смачного!