Салат «Червона Шапочка»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную смачний і ошатний салат. Він ефектно виглядає на святковому столі. Поєднання курки, горіхів, сиру і граната порадує гурманів. Дивіться, як приготувати салат "червона шапочка" .
Для салату всі овочі і м'ясо краще відварити заздалегідь, тоді картопля не буде так злипатися під час нарізки, та й курку порізати буде легше. З даної кількості продуктів у мене вийшло дві маленькі шапочки, але якщо є глибокий салатник, зробіть одну велику. Успіху і з наступаючим!
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Куряча грудка - 250 грам
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
- Морква - 2 штуки
- Яйця - 2 штуки
- Сир твердий - 70 грам
- Майонез - - За смаком
- Гранат - 1/2 штуки
1.Підготуйте продукти для салату. Відваріть куряче філе, яйця, овочі. Всі остудіть і очистіть. Очистіть також гранат і волоські горіхи. Приступимо.
2. Картопля поріжте невеликими кубиками і складіть в чистий салатник.
3. Поріжте моркву кубиками, додайте її до картоплі.
4. Поріжте цибулю дрібно, ошпарьте його окропом, щоб втратив гіркоту, зливають з zhidkosti. Додайте до овочів в салатник.
5. Поріжте яйця кубиками. Один жовток залиште для "бубончіка" на шапочку.
6. Курку поріжте кубиками, додайте її до решти інгредієнтів.
7. Гострим ножем поріжте дрібно горіхи, не варто використовувати блендер, буде занадто дрібна крихта. Додайте в салат горішки, майонез, сіль і перець чорний мелений.
8. Перемішайте. Основа для шапочки готова.
9. Візьміть глибоку салатницю, у мене була тільки маленька, тому я зробила дві "червоні шапочки" . Застелите спочатку харчовою плівкою, утрамбуйте щільно салат.
10. Переверніть на плоску тарілочку. Добре змастіть салат за допомогою силіконової пензлика або ложки жирним майонезом.
11. Вставка гранат зверху, імітуючи "червону шапочку" .
12. На самій дрібній тертці натріть сир твердий. Зробіть галявину. З жовтка з крапелькою майонезу зробіть кульку, обваляйте його в тертому сирі. Помістіть зверху на шапочку "бубончік" . Салат готовий!