Рецепт Салат «Шапочка Діда Мороза» фото

Салат «Шапочка Діда Мороза»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Курка
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На святковий стіл, Новий рік
Салати

Оформлення святкового столу не менш важливо, ніж його різноманітність. Пропоную вам відмінний варіант, як подати нескладний і дуже смачний салатик. Для Нового року краще придумати, напевно, складно!

Хочу розповісти, як приготувати салат "шапочка Діда Мороза" . Для оформлення використовуємо консервований солодкий перець, але якщо у вас під рукою немає консервації, то перець можна запекти, наприклад. Або використовувати свіжий. З свіжого ножиком для чищення овочів зніміть шкірку, тоді перчик буде м'яким. Що стосується складу салату, то тут ви теж можете експериментувати, адже основний акцент тут все ж на оформленні.

  • Куряче філе - 300 грам
  • Яйце - 4-5 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Яблуко - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Солодкий перець - 4-5 штук (маринований або консервований)
  • Сіль і перець - За смаком
  • Майонез - За смаком
салат
1. Вимийте куряче філе і відваріть до готовності. Також поставте варити круто яйця. Очистіть цибулю, наріжте тонко і залийте окропом. Нехай постоїть, щоб пішла гіркота. При бажанні можна замаринувати його в оцті, наприклад.
салат
2. А тим часом можна очистити і натерти на тертці моркву і яблуко. Додайте трохи солі і майонезу. Перемішайте як слід. При бажанні можете додати трохи горіхів.
салат
3. Готові яйця остудіть і очистіть. 3 яйця натріть на тертці, з'єднайте з цибулею. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть за бажанням.
салат
4. Куряче філе (можна також використовувати стегенце, наприклад) подрібніть і викладіть в мисочку. Солодкий перець наріжте скибочками. Усе, що не вдалося рівно нарізати, подрібніть і додайте до курки. Знову сіль, перець, майонез і перемішати.
салат
5. Тепер можна починати збирати салат. Невелику круглу салатницю застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно морква з яблуком і розрівняйте.
салат
6. Наступним шаром курку і потім яйця. Притисніть трохи ложкою, розрівняйте і залиште в холодильнику хвилин на 20.
салат
7. Через 20 хвилин переверніть салат на тарілку для подачі, зніміть салатницю і плівку.
салат
8. А тепер найцікавіше - прикраса. Смужками перцю накрийте салатик.
салат
9. Решта яйця розділіть на білок і жовток. Останній розімніть вилкою, додайте трохи майонезу і сформуйте кульку. Готовий бумбон обваляйте в натертому на тертці білку і викладіть зверху на "шапочку" . Білок, що розподіліть по краях. Усе, апетитний новорічний салатик готовий!

Схожі рецепти