Салат «Шапочка Діда Мороза»
(покроковий рецепт з фото)
Оформлення святкового столу не менш важливо, ніж його різноманітність. Пропоную вам відмінний варіант, як подати нескладний і дуже смачний салатик. Для Нового року краще придумати, напевно, складно!
Хочу розповісти, як приготувати салат "шапочка Діда Мороза" . Для оформлення використовуємо консервований солодкий перець, але якщо у вас під рукою немає консервації, то перець можна запекти, наприклад. Або використовувати свіжий. З свіжого ножиком для чищення овочів зніміть шкірку, тоді перчик буде м'яким. Що стосується складу салату, то тут ви теж можете експериментувати, адже основний акцент тут все ж на оформленні.
- Куряче філе - 300 грам
- Яйце - 4-5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Яблуко - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Солодкий перець - 4-5 штук (маринований або консервований)
- Сіль і перець - За смаком
- Майонез - За смаком
1. Вимийте куряче філе і відваріть до готовності. Також поставте варити круто яйця. Очистіть цибулю, наріжте тонко і залийте окропом. Нехай постоїть, щоб пішла гіркота. При бажанні можна замаринувати його в оцті, наприклад.
2. А тим часом можна очистити і натерти на тертці моркву і яблуко. Додайте трохи солі і майонезу. Перемішайте як слід. При бажанні можете додати трохи горіхів.
3. Готові яйця остудіть і очистіть. 3 яйця натріть на тертці, з'єднайте з цибулею. Заправте майонезом, посоліть і поперчіть за бажанням.
4. Куряче філе (можна також використовувати стегенце, наприклад) подрібніть і викладіть в мисочку. Солодкий перець наріжте скибочками. Усе, що не вдалося рівно нарізати, подрібніть і додайте до курки. Знову сіль, перець, майонез і перемішати.
5. Тепер можна починати збирати салат. Невелику круглу салатницю застеліть харчовою плівкою. Викладіть на дно морква з яблуком і розрівняйте.
6. Наступним шаром курку і потім яйця. Притисніть трохи ложкою, розрівняйте і залиште в холодильнику хвилин на 20.
7. Через 20 хвилин переверніть салат на тарілку для подачі, зніміть салатницю і плівку.
8. А тепер найцікавіше - прикраса. Смужками перцю накрийте салатик.
9. Решта яйця розділіть на білок і жовток. Останній розімніть вилкою, додайте трохи майонезу і сформуйте кульку. Готовий бумбон обваляйте в натертому на тертці білку і викладіть зверху на "шапочку" . Білок, що розподіліть по краях. Усе, апетитний новорічний салатик готовий!