Кекс з цукатами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з цукатами і горіхами - ароматна домашня випічка. Фініки, цукатиі з апельсина, кокосова стружка і волоські горіхи - ось така веселка квітів і смаків в одному шматочку смачного кексу.
Не всі рецепти кексів так прості, як здається. Сьогодні ділюся, як приготувати святковий кекс з сухофруктами і горіхами в помаранчевій глазурі. Рецепт кексу в цілому нескладний, але йому потрібно настоятися в глазурі ніч в холодильнику. Тому, якщо ви задумали приготувати цю випічку, то печіть напередодні. Кекс виходить дуже яскравий, ароматний, з насиченим апельсиновим смаком. Для начинки можна використовувати будь-які сухофрукти і горіхи, які у вас є під рукою. Насолоджуйтесь.
- Олія - 200 грам
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Кефір - 1/2 склянки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3, 5 склянки
- Фініки без кісточки - 200 грам
- Апельсинові цукати - 150 грам
- Кокосова стружка - 100 грам
- Грецькі горіхи - 100 грам
- Апельсиновий сік - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 склянки
Апельсинові цукати розріжте на невеликі шматочки.
З фініків видаліть кісточку, наріжте дрібно.
Горіхи також подрібніть, перемішайте з цукатами і фініками.
Посипте все борошном, добре перемішайте. Потрібно, щоб кожен шматочок був в борошні.
Додайте кокосову стружку, знову все перемішайте.
Вершкове масло змішайте з цукром.
За допомогою міксера збийте до однорідності.
Додайте яйця, не перестаючи збивати.
Потім всипте борошно.
Розпушувач змішайте з кефіром і влийте в тісто останніми.
Тісто з'єднайте з сухофруктами, добре перемішайте.
Форму для випічки змастіть маслом, вставити тісто, розрівняйте. Надішліть в розігріту до 120 градусів духовку на 2-2, 5 годину.
Апельсиновий сік змішайте з цукровою пудрою до однорідності.
Коли пиріг спечеться, дістаньте його з духовки. Не виймаючи з форми, залийте сиропом з апельсинового соку.
Залиште кекс на ніч в холодильнику прямо в формі, щоб він настоявся. І подавайте до столу!