Різдвяне печиво з цукатами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох європейських країнах на Різдво прийнято пекти печиво з цукатами і горіхом. Печиво смачне і справді святковий, створює в будинку теплу атмосферу свята. Ділюся рецептом.
Рецепт різдвяного печива з цукатами і горіхами придуманий не мною, а взятий з чудовою кулінарної книги французькою мовою Dessert Techniques. Так що за правильність і грамотність рецепта і технології приготування ручаюсь. Ну, а від себе додам, що печиво з цукатами і горіхами - дійсно прекрасна різдвяна випічка, яка наповнить ваш будинок святковою атмосферою і завжди приємними ароматами свіжої домашньої випічки. Рекомендую приготувати! Благо інгредієнти напевно у вас є.
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 150 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Борошно - 225 грам
- Ванілін - 1 Ст. Ложка
- Цукати - 100 грам
- Ізюм - 50 грам
- Мигдаль - 10 грам
Підготуємо інгредієнти.
Масло збиваємо з цукром до легкої легкості.
Додаємо жовтки, збиваємо ще раз.
Просіваємо половину борошна, знову збиваємо.
Ножем дрібно рубаємо горіхи. У мене був мигдаль, проте використовувати можна будь-які, які є у вас в наявності.
Змішуємо горіхи з цукатами.
Змішуємо борошно, що залишилося, цукати, горіхи і родзинки.
Змішуємо одну борошняну масу з іншого, швидко замішуємо тісто і скочується його в красиву трубочку діаметром близько 4 см.
Загортаємо в харчову плівку - і в холодильник години на 2-3.
Духовку ставимо розігріватися до 180 градусів. Тісто дістаємо з холодильника і гострим ножем нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см.
Деко застилає пекарської папером, викладаємо туди печиво. Ставимо в розігрівшись духовку і випікаємо близько 15 хвилин (як тільки печиво підрум'яниться - значить, готово).
Дістаємо печиво з духовки, викладаємо на решітку, охолоджуємо.
Готово! Таке печиво можна ставити на стіл до чаю, можна вішати на ялинку, можна упаковувати в красиву коробочку і дарувати