Рецепт Різдвяне печиво з цукатами і горіхами фото

Різдвяне печиво з цукатами і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Литовська кухня
Тісто , Борошно , Горіхи , Мигдаль
Низькокалорійні , Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Різдво
Випічка , Печиво
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

У багатьох європейських країнах на Різдво прийнято пекти печиво з цукатами і горіхом. Печиво смачне і справді святковий, створює в будинку теплу атмосферу свята. Ділюся рецептом.

Опис приготування:

Рецепт різдвяного печива з цукатами і горіхами придуманий не мною, а взятий з чудовою кулінарної книги французькою мовою Dessert Techniques. Так що за правильність і грамотність рецепта і технології приготування ручаюсь. Ну, а від себе додам, що печиво з цукатами і горіхами - дійсно прекрасна різдвяна випічка, яка наповнить ваш будинок святковою атмосферою і завжди приємними ароматами свіжої домашньої випічки. Рекомендую приготувати! Благо інгредієнти напевно у вас є.

  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Жовток яєчний - 2 штуки
  • Борошно - 225 грам
  • Ванілін - 1 Ст. Ложка
  • Цукати - 100 грам
  • Ізюм - 50 грам
  • Мигдаль - 10 грам
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 2
Масло збиваємо з цукром до легкої легкості.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 3
Додаємо жовтки, збиваємо ще раз.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 4
Просіваємо половину борошна, знову збиваємо.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 5
Ножем дрібно рубаємо горіхи. У мене був мигдаль, проте використовувати можна будь-які, які є у вас в наявності.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 6
Змішуємо горіхи з цукатами.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 7
Змішуємо борошно, що залишилося, цукати, горіхи і родзинки.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 8
Змішуємо одну борошняну масу з іншого, швидко замішуємо тісто і скочується його в красиву трубочку діаметром близько 4 см.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 9
Загортаємо в харчову плівку - і в холодильник години на 2-3.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 10
Духовку ставимо розігріватися до 180 градусів. Тісто дістаємо з холодильника і гострим ножем нарізаємо на кружечки товщиною близько 1 см.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 11
Деко застилає пекарської папером, викладаємо туди печиво. Ставимо в розігрівшись духовку і випікаємо близько 15 хвилин (як тільки печиво підрум'яниться - значить, готово).
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 12
Дістаємо печиво з духовки, викладаємо на решітку, охолоджуємо.
різдвяне печиво з цукатами і горіхами - фото крок 13
Готово! Таке печиво можна ставити на стіл до чаю, можна вішати на ялинку, можна упаковувати в красиву коробочку і дарувати

Схожі рецепти