Рецепт Печиво різдвяне фото

Печиво різдвяне
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Англійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Вершкове масло
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На святковий стіл, Різдво
Випічка, Печиво

Коли я чую слова "різдвяне печиво", уявляю всім відомого імбирного чоловічка. Але сьогодні я пропоную вам поглянути на різдвяну випічку зовсім з іншого боку.

Домашнє печиво прикрасить навіть самий скромний стіл. Його люблять усі, але особливо діти. Барвисто оформлене печиво стане приємним доповненням до святкової вечері. Сьогодні я пропоную вам навчитися виготовленню печива різдвяного за допомогою рецепта з фото! барвисте, ароматне, хрустке і розсипчасте - таке печиво може зберігається дуже довго! уперед пробувати!

  • Олія - 270 грам (вершкове, 200г. В тісто, 70 в начинку)
  • Цукор - 250 грам(50/50 в тісто і начинку)
  • Борошно - 365 грам (з них 15 грам начинка)
  • Мигдаль - 200 грам (пластинками)
  • Яйця - 1 штука
  • Мед - 80 грам
  • Вершки - 80 мілілітрів
  • Цукати - 50 грам
  • Лимон - 1 штука(Cedra)
  • Ванілін - 1 штука (пакетик)
  • Сіль - 2 щіпки
печиво різдвяне - фото крок 1
Готуємо пісочне тісто з 350 грам борошна, 200 грам вершкового масла, половини наявного у нас цукру, одного яйця, дрібка солі, цедри одного лимона і ваніліну за смаком.
печиво різдвяне - фото крок 2
Вимішуємо тісто. Загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин охолонути.
печиво різдвяне - фото крок 3
Поки тісто стоїть в холодильнику, готуємо нашу миндальную масу. Для цього в вогнетривкої посуді розтоплюємо масло, що залишилося, цукор, мед і вершки. Додаємо в отриману масу дрібно порізані цукати, мигдальні пластинки і ретельно перемішуємо.
печиво різдвяне - фото крок 4
Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в пласт товщиною 3-5 мм. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 6 хвилин. Тісто наколоти виделкою.
печиво різдвяне - фото крок 5
Дістаємо тісто з духовки, викладаємо на нього мигдалеву масу.
печиво різдвяне - фото крок 6
Відправляємо назад в духовку на хвилин 3-5, поки верх не стане золотистого кольору.
печиво різдвяне - фото крок 7
Даємо постояти 2 хвилини, нарізаємо змазаним олією ножем ще гарячий пласт на квадрати однакової величини.
печиво різдвяне - фото крок 8
Зберігати в коробці для печива. Смачного:)

Схожі рецепти