Печиво різдвяне
(покроковий рецепт з фото)
Коли я чую слова "різдвяне печиво", уявляю всім відомого імбирного чоловічка. Але сьогодні я пропоную вам поглянути на різдвяну випічку зовсім з іншого боку.
Домашнє печиво прикрасить навіть самий скромний стіл. Його люблять усі, але особливо діти. Барвисто оформлене печиво стане приємним доповненням до святкової вечері. Сьогодні я пропоную вам навчитися виготовленню печива різдвяного за допомогою рецепта з фото! барвисте, ароматне, хрустке і розсипчасте - таке печиво може зберігається дуже довго! уперед пробувати!
- Олія - 270 грам (вершкове, 200г. В тісто, 70 в начинку)
- Цукор - 250 грам(50/50 в тісто і начинку)
- Борошно - 365 грам (з них 15 грам начинка)
- Мигдаль - 200 грам (пластинками)
- Яйця - 1 штука
- Мед - 80 грам
- Вершки - 80 мілілітрів
- Цукати - 50 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
- Ванілін - 1 штука (пакетик)
- Сіль - 2 щіпки
Готуємо пісочне тісто з 350 грам борошна, 200 грам вершкового масла, половини наявного у нас цукру, одного яйця, дрібка солі, цедри одного лимона і ваніліну за смаком.
Вимішуємо тісто. Загортаємо в плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин охолонути.
Поки тісто стоїть в холодильнику, готуємо нашу миндальную масу. Для цього в вогнетривкої посуді розтоплюємо масло, що залишилося, цукор, мед і вершки. Додаємо в отриману масу дрібно порізані цукати, мигдальні пластинки і ретельно перемішуємо.
Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в пласт товщиною 3-5 мм. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 6 хвилин. Тісто наколоти виделкою.
Дістаємо тісто з духовки, викладаємо на нього мигдалеву масу.
Відправляємо назад в духовку на хвилин 3-5, поки верх не стане золотистого кольору.
Даємо постояти 2 хвилини, нарізаємо змазаним олією ножем ще гарячий пласт на квадрати однакової величини.
Зберігати в коробці для печива. Смачного:)