Різдвяне імбирне печиво
(покроковий рецепт з фото)
В багатьох сім'ях, особливо в Європі, перед новорічними святами прийнято пекти різдвяне імбирне печиво. Цим ласощами прикрашають не тільки стіл, але і вішають на ялинку як прикрасу.
Щоб не купувати пряники в магазині, спробуйте приготувати їх самостійно. Це зовсім не складно, особливо, якщо у вас є спеціальні формочки, щоб вирізати з тіста фігурки. Дайте волю своїй фантазії і прикрасьте печиво якомога винахідливішими. Як приготувати різдвяне імбирне печиво, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Борошно пшеничне - 270 грам
- Цукор тростинний - 100 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Імбир - 2 чайних ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
- Какао-порошок - 1, 5 Ст. Ложки
Дістаньте вершкове масло з холодильника і дайте йому постояти, щоб воно стало м'яким. Покладіть його в миску, вбийте сире куряче яйце, всипте тростинний цукор. Він зробить ваше печиво хрустким.
Збивайте всі інгредієнти міксером на самій великій швидкості протягом трьох хвилин, поки маса не стане однорідною і не набуде світло-жовтий відтінок.
Борошно просійте через сито, додайте її до масляної суміші. Також висипте в миску какао-порошок, мелений сухий імбир, корицю і мускатний горіх.
Замісити м'яке і еластичне тісто. За консистенцією воно повинно бути таким же, як і пісочне. Загорніть його в пакет або харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини .
Коли тісто охолоне, дістаньте його з холодильника і розкачайте на пергаменті або на робочій поверхні в пласт товщиною близько п'яти міліметрів. За допомогою залізних або пластмасових формочок вирізуйте печиво.
Розігрійте духовку до двохсот градусів. Викладіть отримані фігурки на деко. Випікайте десять-п'ятнадцять хвилин. Прикрасьте намистинками і глазур'ю.