Різдвяне печиво з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Хочете створити що-небудь смачненьке напередодні свят? Тоді поспішаю поділитися з вами простим і дуже класним варіантом, як приготувати різдвяне печиво з пісочного тіста.
Традиційно в тісто для печива кладуть досить багато цукру. Я ж рекомендую для святкового варіанту додати трохи пудри, а основну солодкість надати за допомогою глазурі, якої можна покрити печиво. Якщо немає часу чи бажання прикрашати айсінгом, можна просто рясно присипати цукровою пудрою перед подачею. Це класичний рецепт, але при бажанні ви можете зробити печиво з ароматом цитрусових, наприклад, або додати горішки або цукати.
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вода - 1-3 чайних ложок (крижана)
- Цукрова пудра - 1 За смаком
- Сіль - 1 щіпка
1. З тестом все досить просто: з'єднайте холодне вершкове масло з борошном, розпушувачем і дрібкою солі. Розітріть їх в однорідну крихту. Додайте жовтки і трішки холодної води. Всипте за смаком цукрову пудру, все ретельно перемішайте.
2. Тісто потрібно прибрати в холодильник приблизно на 30-45 хвилин, і тільки після цього можна розгортати його на робочій поверхні.
3. За допомогою виїмок вирізуйте печеньки. Розігрійте паралельно духовку до 180 градусів.
4. Викладайте печеньки на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Надішліть в духовку і запікайте хвилин 10-12. Важливо не перетримати їх, інакше будуть сухими.
5. Готове печиво остудіть на решітці.
6. А далі все залежить від вашої фантазії. Прикрасьте печиво айсінгом, доповніть кондитерської присипкою, присипте цукровою пудрою або розпишіть за допомогою кольорової глазурі.