Печиво з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)
Вироби з пісочного тіста люблять і дорослі, та діти. А домашня випічка з пісочного тіста не зрівняється з ціною купівлі. Давайте приготуємо смачне і розсипчасте печиво, адже це дуже легко.
Спекти солодке пісочне печиво дуже легко. Рецептів приготування печива з пісочного тіста дуже багато, у кожної господині є свій улюблений і перевірений роками рецепт. Але щоб знайти такий рецепт, доведеться перепробувати багато варіантів. Пропоную вам для проби цей рецепт. Ніжне і розсипчасте печиво з пісочного тіста, виготовлене за нього, буквально тане в роті. Вивчаємо рецепт і печемо!
- Вершкове масло - 120 грам
- Борошно - 200 грам
- Цукрова пудра - 70 грам
- Яйце - 4 штуки (жовтки)
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
Розтираємо масло з борошном і сіллю до стану крихти.
Три жовтка збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном. Що залишився жовток розводимо зі столовою ложкою води і залишаємо для змащення печива.
Додаємо збиті жовтки в олійно-борошняну крихту.
Замішуємо гладке тісто, ставимо його в холодильник на півгодини.
Щоб зробити печиво, тісто ми розгортати Не будемо. Воно дуже ніжне і буде рватися при розкачування. Відщипуємо невеликі шматочки тіста, робимо з нього кульки, а потім вже його можна буде розкачати. Робимо печиво так, як вам зручно. Викладаємо печиво на деко, застелений папером.
Змащуємо печиво жовтком, даємо йому трохи підсохнути, а потім змащуємо ще раз. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20.