Рецепт Печиво «жайворонки» з пісочного тіста фото

Печиво «жайворонки» з пісочного тіста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

У день весняного рівнодення, в честь закінчення літа і початку теплої погоди, на Русі прийнято пекти жайворонків з пісочного тіста. Ділюся їх рецептом.

Для тих, хто не в курсі: печиво "жайворонки" - це традиційне російське печиво, яке прийнято пекти в день весняного рівнодення в знак приходу весни і закінчення зими. Жайворонки завжди першими повертаються з вирію і сповіщають про те, що настав теплу пору року. Тому, святкуючи прихід весни, люди на Русі пекли жайворонків.

Рецепт жайворонків з пісочного тіста наступний:

1. Спочатку робимо тісто. Для цього розводимо дріжджі в молоці кімнатної температури, через пару хвилин додаємо борошно, цукор і розтоплене вершкове масло.

2. Руками місите тісто до тих пір, поки воно не припинить прилипати до рук.

3. Надішліть тісто в тепле місце на пару годин. За цей час воно збільшиться в 2-3 рази.

4. Тісто треба розкачати в джгут. Цей джгут треба розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок акуратно згортаємо вузлом.

5. Формуємо жайворонків. Для цього кінці вузликів формуємо у вигляді голови і хвоста. Очі робимо з родзинок. Хвіст потрібно приплюснути і надрізати, як пір'ячко.

6. Змащуємо жайворонків збитим яйцем, відправляємо в духовку і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.

Готово!

  • Борошно - 1 кілограм
  • Дріжджі - 30 грам
  • Вершкове масло - 130 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Ізюм - 50 грам
  • Сіль - За смаком
Для тих, хто не в курсі: печиво "жайворонки" - це традиційне російське печиво, яке прийнято пекти в день весняного рівнодення в знак приходу весни і закінчення зими. Жайворонки завжди першими повертаються з вирію і сповіщають про те, що настав теплу пору року. Тому, святкуючи прихід весни, люди на Русі пекли жайворонків.

Рецепт жайворонків з пісочного тіста наступний:

1. Спочатку робимо тісто. Для цього розводимо дріжджі в молоці кімнатної температури, через пару хвилин додаємо борошно, цукор і розтоплене вершкове масло.

2. Руками місите тісто до тих пір, поки воно не припинить прилипати до рук.

3. Надішліть тісто в тепле місце на пару годин. За цей час воно збільшиться в 2-3 рази.

4. Тісто треба розкачати в джгут. Цей джгут треба розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок акуратно згортаємо вузлом.

5. Формуємо жайворонків. Для цього кінці вузликів формуємо у вигляді голови і хвоста. Очі робимо з родзинок. Хвіст потрібно приплюснути і надрізати, як пір'ячко.

6. Змащуємо жайворонків збитим яйцем, відправляємо в духовку і випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.

Готово!

Схожі рецепти