Жайворонки
(покроковий рецепт з фото)
Це традиційне російське блюдо, яке символізує початок весни, тепла і є дуже простим у приготуванні і тим самим має багату історію. Давайте приготовим!
Сьогодні поділюся з вами класним рецептом, як приготувати жайворонки в духовці. М'яке тісто дає можливість для польоту фантазії. У вас вийдуть скасовані жайворонки, навіть якщо для вас ліплення - це щось з області фантастики.
Я сподіваюся, що рецепт буде вам корисний.
- Борошно - 1 кілограм
- Дріжджі сухі - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 1 літр
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 50 грам
- Жовток - 1 штука (для змазування)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
1
Починаємо приготування цієї радісної весняного страви з того, що нагріваємо 1 стакан молока, додаємо сухі дріжджі, з'єднуємо з 1 чайною ложкою цукру і залишаємо до 15 хвилин настоятися і підійти.
2
Далі змішуємо сіль з борошном і беремо наші готові дріжджі. Змішуємо всі разом, додавши, що залишився молоко в нашу суміш, ретельно перемішуємо і додаємо по черзі цукор, що залишився, розігріте вершкове масло. На виході отримуємо липке тісто.
3
Далі розбираємося з тестом. Нам потрібно присипати його злегка борошном і вимішувати до тих пір, поки тісто не стане еластичним і податливим для ліплення. Перекладаємо готове тісто в посуд, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на кілька годин, поки тісто не збільшиться вдвічі в обсязі.
4
Після цього вимішуємо ще раз і ділимо на шматочки.
5
З отриманих шматочків викочуємо соломинки товщиною в 1 сантиметр і довжиною 40 сантиметрів. Зав'язуємо кожну соломинку в вузлик, з верхнього кінця вузлика формуємо голову птиці і дзьоб. Очі робимо за допомогою родзинок.
6
З'єднуємо жовток з водою і змащуємо цією сумішшю наших пташок.
Змащуємо деко олією і викладаємо пташок на деко.
Накриваємо вологим рушником і залишаємо на півгодини.
Випікаємо 25 хвилин в духовці при температурі 220 градусів.
Змащуємо деко олією і викладаємо пташок на деко.
Накриваємо вологим рушником і залишаємо на півгодини.
Випікаємо 25 хвилин в духовці при температурі 220 градусів.