Сирний кекс з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Цей кекс виходить ароматним і зовсім не сухим. Це прекрасне доповнення до чаю або кави. А діти від цієї випічки просто в захваті! Так що швидше за беріться за справу, креативність.
Хочу поділитися з вами, як приготувати сирний кекс з цукатами. Це дуже простий рецепт, який буде під силу навіть початківцю кулінарові. Зі звичайних інгредієнтів виходить чудова випічка, яка просто тане в роті!
- Сир - 200 грам
- Цукати - 100 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Шоколад молочний - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1/3 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ванілін - 1 грам
Якщо необхідно, збийте сир за допомогою блендера. У велику миску вбити два яйця, додати цукор і сир. Ретельно перемішати все віночком.
Борошно просіяти разом з розпушувачем. Додати її в сирну масу поступово, акуратно перемішуючи ложкою. Влити олію. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану. Ретельно промити і висушити цукати. Висипати їх в тісто і перемішати.
Форму для кексу змастити соняшниковою олією або застелити спеціальним папером. Вилити у форму тісто і випікати сорок хвилин, виставивши в духовці температуру в 180 градусів.
Поки випікається кекс, займемося помадка. Для цього ділимо шоколад на дрібні шматочки і поставимо на водяну баню. Коли він розтопиться, додаємо сметану і вершкове масло.
Готовий кекс дістаємо з духовки, охолоджуємо, змащуємо помадкою і прикрашаємо цукатами або будь-якими кулінарними прикрасами на свій смак. Смачного!