Сирний паску з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
До світлого свята Великодня пропоную спекти сирний паску з цукатами. Паска виходить м'яким, повітряним і дуже ароматним. Готується просто і швидко. Спробуйте!
Великодній сирний паску з цукатами виходить дуже смачним і ніжним. Тісто для паски готується неймовірно просто. Хочу з вами поділитися секретами, як приготувати сирний паску з сиром і цукатами. Готуйте в задоволення, світлого свята вам!
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 150 грам
- Куряче яйце - 3 штуки(2 яйця і 1 жовток, білок залиште для глазурі)
- Борошно - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукати - 100 грам
- Молоко - 50 мілілітрів (опара)
- Борошно - 1 Ст. Ложка (опара)
- Цукор - 1 Чайна ложка (опара)
- Дріжджі - 25 грам (опара)
- Цукрова пудра - 1 Склянка (глазур)
- Лимонний сік - 5 капель (глазур)
Підготуйте всі інгредієнти.
Залийте дріжджі теплим молоком.
Розчиніть дріжджі в молоці, додайте цукор, борошно. Накрийте харчової плівкою. Поставте в тепле місце на 10-15 хвилин.
Додайте в сир 2 яйця і 1 жовток. Білок відкладіть в сторону для приготування глазурі.
Додайте цукор, розм'якшене вершкове масло, перемішайте.
За цей час опара покрилася шапочкою.
Додайте опару до сирної маси.
Додайте нарізані цукати.
Поступово додайте просіяне борошно.
Введіть всю муку, перемішайте, замісіть тісто до однорідності.
Форми вистелити папером для випічки. Якщо немає спеціальних форм, можна скористатися баночками від кукурудзи і зеленого горошку або залізними кружками.
Наповніть форми наполовину тестом.
Поставте формочки в тепле місце або в духову шафу, нагрітий до 50 градусів на 2 годину. За цей час тісто добре підніметься.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте форми з пасками. Випікайте 25 хвилин.
Підготуйте інгредієнти для глазурі.
Білки збийте з лимонним соком.
Поступово додавайте цукрову пудру. Перемішайте.
Кожен паску умочіть в глазур. Посипте зверху цукатами або прикрасами для пасок.
Паска виходить неймовірно смачний і ароматний. Світлого свята!