Сирний паску без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати сирний паску без дріжджів. Рецепт підійде тим, хто вважає за краще домашню пасхальну випічку, але не має багато вільного часу на її освоєння.
Паски виходять ніжні, трохи вологі і дуже смачні! Рецепт простий і сподобається тим, хто не бажає робити випічку на дріжджах. У тісто я додала родзинки, але ви можете замінити його на цукати, горіхи або курагу. За бажанням збільшуйте продукти в два рази. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить три невеликих або два середніх паски.
- Борошно - 300 грам
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 200 грам
- Сир - 360 грам
- Ізюм - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Сир розітріть з цукром.
Ізюм промийте і залийте окропом.
Розтопіть в мікрохвильовці масло.
Збийте яйце.
З'єднайте сир, яйця, розтоплене масло, ванілін, соду і все перемішайте. Додайте борошно.
Ретельно перемішайте і в кінці додайте обсушену родзинки.
Перемішайте і викладіть тісто в змащені маслом форми, заповнюючи їх приблизно на 2/3. Залиште їх в теплому місці на 20 хвилин, потім, поставте в холодну духовку і випікайте при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, після чого накрийте паски фольгою і випікайте до повної готовності. Орієнтуйтеся по своїй духовці і розмірами пасок. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або сірником.
Готові сирні паски без дріжджів витягаємо з духовки і даємо їм охолонути.
Прикрашаємо паски глазур'ю і кондитерської посипкою.
Світлої вам Великодня!