Простий паску без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт простого, але дуже смачного паски з сирного тесту! Він стане відмінною заміною випічки на дріжджах, так як він добре піднімається і виходить повітряним і ніжним.
Після того як ви переглянете цей рецепт, у вас не виникне питання, як приготувати простий паску без дріжджів, адже в цьому рецепті основним інгредієнтом для тесту є сир. Саме сир робить цей паску соковитим, ніжним і в міру вологим, і волоські горіхи, родзинки, курага і цукати надають цьому пасці цікавий смак. Випікається такий паску досить швидко (для форми діаметром 14 см необхідно приблизно 50 хвилин). Прикрасити такий паску можна глазур'ю, збитими з цукровою пудрою білками або цукровими олівцями.
- Борошно - 550 грам
- Сир - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Вершкове масло - 250 грам
- Арахіс - 100 грам
- Чорнослив, родзинки і цукати - 350 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Бадьян - За смаком
- Екстракт ванілі - За смаком
- Ром - 100 мілілітрів
- Крем - 5 Ст. Ложок
1. У сир додайте сметану, подрібніть ці два інгредієнти блендером. Далі додайте в цукор яйця і ще раз перемішайте все з допомогою міксера. Маса повинна збільшитися в два рази і посветлеть.
2. Потім додати м'яке дрібно нарізане вершкове масло і збийте все міксером до отримання однорідної консистенції. Далі додайте сир, перебитий зі сметаною, і все перемішайте.
3. Додайте цедру лимона, подрібнений бадьян, екстракт ванілі, ром (або коньяк) і соду, погашену лимонним соком.
4. Далі додайте борошно і добре перемішайте, щоб не було грудочок. Після чого додайте горіхи, цукати, родзинки і курагу. Добре перемішайте тісто і викладіть його в форми на 2/3 висоти форми.
5. Випікайте 45-60 хвилин при температурі 200 градусів. Прикрасьте за бажанням. Смачного!