Простий рецепт піци без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Захотілося приготувати піцу, а в будинку не виявилося дріжджів? Нічого страшного, адже смачну піцу можна приготувати і без цього інгредієнта. Готуємо разом з цим рецептом відмінну домашню піцу!
Якщо вам не подобається дріжджова основа для піци, скористайтеся цим дуже простим рецептом приготування піци без дріжджів. Начинку для піци ви можете зробити на свій смак, виходячи з набору продуктів у вашому холодильнику.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сушений базилік - 1 Чайна ложка
- Ковбаса - 100 грам
- Шинка - 100 грам (або бекону)
- Сир твердий - 150 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- В'ялені помідори - 50-70 грам
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (по бажанню)
- Перець болгарський - 1/2 штуки
Просіваємо в миску борошно з розпушувачем, додамо сушений базилік. Якщо вам не подобається ця травичка, можна готувати тісто і без неї (або замінити сушеним орегано).
Цукор розчинний в молоці і додамо до борошна разом з оливковою олією.
І ложкою ретельно перемішуємо тісто.
На стіл насипаємо приблизно ложку борошна і починаємо вимішувати тісто, поки воно не стане відлипати від рук.
Форму для випічки піци змажемо рослинним маслом, викладемо розкачане тісто. Піца у нас вийде діаметром 35-38 см.
Змащуємо основу для піци томатною пастою і посипаємо половиною кількості натертого сиру.
Викладаємо тонко нарізану шинку або бекон і шматочки ковбаси.
І рівномірно розкладемо шматочки в'ялених помідорів, болгарського перцю і перцю чилі. Подрібнену цибулю злегка обсмажте або замаринуйте і додайте в піцу.
І посипаємо сиром, що залишився.
Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 25-30.