Простий рецепт піци без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.
Захотілося приготувати піцу, а в будинку не виявилося дріжджів? Нічого страшного, адже смачну піцу можна приготувати і без цього інгредієнта. Готуємо разом з цим рецептом відмінну домашню піцу!
Опис приготування:
Якщо вам не подобається дріжджова основа для піци, скористайтеся цим дуже простим рецептом приготування піци без дріжджів. Начинку для піци ви можете зробити на свій смак, виходячи з набору продуктів у вашому холодильнику.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Сушений базилік - 1 Чайна ложка
- Ковбаса - 100 грам
- Шинка - 100 грам (або бекону)
- Сир твердий - 150 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- В'ялені помідори - 50-70 грам
- Перець чилі - 1/2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (по бажанню)
- Перець болгарський - 1/2 штуки
Просіваємо в миску борошно з розпушувачем, додамо сушений базилік. Якщо вам не подобається ця травичка, можна готувати тісто і без неї (або замінити сушеним орегано).
Цукор розчинний в молоці і додамо до борошна разом з оливковою олією.
І ложкою ретельно перемішуємо тісто.
На стіл насипаємо приблизно ложку борошна і починаємо вимішувати тісто, поки воно не стане відлипати від рук.
Форму для випічки піци змажемо рослинним маслом, викладемо розкачане тісто. Піца у нас вийде діаметром 35-38 см.
Змащуємо основу для піци томатною пастою і посипаємо половиною кількості натертого сиру.
Викладаємо тонко нарізану шинку або бекон і шматочки ковбаси.
І рівномірно розкладемо шматочки в'ялених помідорів, болгарського перцю і перцю чилі. Подрібнену цибулю злегка обсмажте або замаринуйте і додайте в піцу.
І посипаємо сиром, що залишився.
Випікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці хвилин 25-30.