Простий рецепт пончиків без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
У дитинстві дуже любив пончики, а зараз люблю ще більше. З глазур'ю або цукровою пудрою, з начинкою або без, з діркою в центрі або цілісний. Розповім простий рецепт пончиків без дріжджів.
Пончики обсмажуйте у великій кількості рослинного масла, потім відразу прикрашайте (глазур'ю, цукровою пудрою) і їжте. Пончики можна вирізати за допомогою спеціальної форми або сформувати невелику грудочку і відправити його в жаровню. Навіть без дріжджів пончики вийдуть пишні.
- Борошно - 300 грам
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 125 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 склянки (для смаження)
1. У миску просійте пшеничну муку, додайте до неї сіль, розпушувач, гарненько змішайте сухі інгредієнти.
2. У миску викладіть вершкове масло і руками розітріть його з борошном, вийде дрібна крихта.
3. У центрі борошняної суміші зробіть невелике заглиблення, вбийте туди куряче яйце, влейте молоко, додайте соду, екстракт ванілі, корицю, мускатний горіх, цукрову пудру.
4. Руками замісити м'яке тісто, сформуйте з нього кульку.
5. Залиште тісто в мисці і дайте йому відпочити близько 20-30 хвилин при кімнатній температурі, потім приберіть в морозилку на 5-10 хвилин.
6. Розділити тісто 3 частини, кожну розкачати в пласт близько 1, 2-1, 5 сантиметра в товщину.
7. Спеціальної формочкою з діркою по центру виріжте пампушки (можна звичайним склянкою).
8. Виходять ось такі пончики з дірочками, залиште їх, а тим часом розігрійте каструлю з рослинним маслом або фритюрницю.
9. Викладіть пончики в добре розігріту олію, обсмажуйте до появи золотистої скоринки.
10. Перекладіть пончики в миску, потім прикрасьте глазур'ю або залиште так.