Швидкий рецепт пончиків
(покроковий рецепт з фото)
Пишні, м'які, смажені в маслі пиріжки ... Таке блюдо, як донатси (а по-нашому - пончики), прийшло до нас з Америки і стало дуже популярним завдяки яскравим прикрасам, дуже полюбилося нашим діткам.
У цьому пості розповім, як швидко приготувати смачні пончики. Моя дітвора воліє пончики з солодкою шоколадною глазур'ю, згущеним молоком або присипкою, але іноді я ділю тісто на 2 частини, в одну додаю цукор, а в іншу - сіль. До солоним пончикам я подаю соус зі сметани, часнику і зелені (або готовий куплений соус "барбекю" . Така закуска просто ідеально підходить для вечірніх посиденьок з друзями під келишок холодного пінного напою
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Дріжджі - 2 чайних ложки (сухі)
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця курячі - 2 штуки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1 літр
Розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплого молока, залиште їх на 5 хвилин до повного розчинення.
Збийте на низькій швидкості інші інгредієнти: сіль, цукор, яйця. У суміш влийте молоко і дріжджі.
Додавайте поступово борошно і продовжуйте замішувати до густої консистенції, поки не перестане прилипати до чаші.
Місіть тісто руками ще 5 хвилин, тісто має бути еластичним.
Накрийте тісто серветкою, залиште його в теплому місці до збільшення в розмірі.
Надсилайте пончики смажитися в розігріте масло. Смажте їх з обох боків до золотистого кольору.
Дістаньте готові пончики, викладіть їх на решітку, дайте стекти зайвому маслу. При охолодженні прикрасьте на ваш смак і подавайте до столу.