Рецепт повітряних пончиків
(покроковий рецепт з фото)
Що з домашньої випічки ви любите найбільше? Я, зізнатися чесно, обожнюю пончики! найніжніші, тануть у роті, з цукровою пудрою або найрізноманітнішої глазур'ю. Справжнє смакота.
Хочу показати вам класний і зовсім нескладний рецепт повітряних пончиків, покритих шоколадом. Діти і дорослі точно не зможуть пройти мимо:) Довірити заміс і підхід тесту можна техніці, якщо вона є під рукою. Дуже важливо також дати пончикам підійти перед смаженням, так що слід запастися терпінням і не поспішати на кухні.
- Пакетик сухих дріжджів - 2 штуки
- Вода - 150 мілілітрів
- Молоко - 1.5 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 5 склянок (приблизно)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У теплій водичці розчиніть дріжджі і пару ложок цукру. Залиште хвилин на 10.
2. Збийте яйця з цукром, вершковим маслом, дрібкою солі. Додайте опару, влейте молоко. Перемішайте все до однорідності.
3. Невеликими порціями замішуйте тісто, всипаючи просіяне борошно.
4. Готове тісто накрийте рушником і залиште підходити на годинку-півтори.
5. Наступний етап - формування пончиків. Розкачайте трохи тісто, виріжте кружечок і в центрі - коло поменше.
6. Викладіть пончики, прикрийте рушником і залиште ще хвилин на 20.
7. Останнє, що потрібно зробити, це жарка. Розігрійте як слід масло, викладайте пончики і смажте до рум'яної.
8. Готові пончики викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла.
9. Пончики можна обваляти в цукровій пудрі або приготувати шоколадну глазур, наприклад. Для цього необхідно розтопити вершкове масло з шоколадом і ложкою молока або вершків. Умочіть пончик в глазур, дайте їй трохи підсохнути - і можна пробувати, що вийшло!