Простий рецепт пончиків
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться побалувати себе чимось нехай і калорійним, але дуже смачним. Для таких випадків у мене є простий рецепт пончиків, яким я якраз хочу з вами поділитися. Запам'ятовуйте і готуйте!
Розповім, як приготувати прості пончики з солодкою глазур'ю. Цей варіант для сковороди, але якщо у вас є спеціальна форма, сміливо можна запекти пончики в духовці. Перед подачею їх можна доповнити шоколадом або присипкою кондитерської. Ситно, смачно і зовсім нескладно, - чудова ідея для домашньої випічки!
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Вода - 1/4 склянки (тепла)
- Молоко - 1.5 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 5 склянок (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукрова пудра - 1.5 склянки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Вода - 4 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. У невеликій мисці з'єднайте теплу воду, ложку цукру і дріжджі. Залиште опару на 10 хвилин.
2. Окремо збийте цукор, що залишився з яйцями і сіллю. Додайте молоко і розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте, викладіть опару і всипати борошно.
3. Замісити м'яке тісто, скачайте в кулю і залиште в теплому місці на годину.
4. Розкачайте тісто, накрийте рушником і залиште ще хвилин на 15.
5. Тим часом, налийте олію в каструлю або сковороду і розігрійте.
6. Виріжте пончики (склянкою кружальця і дірочку в центрі), викладіть в киплячу маслом і смажте до рум'яної.
7. Готові пончики акуратно знімайте і викладайте на решітку, паперовий рушник або друшляк, щоб прибрати надлишки масла.
8. Для приготування цукрової глазурі розтопіть вершкове масло. Всипте пудру, додайте ванільний екстракт. Потроху додавайте гарячу воду, щоб зробити глазур рідшою. Полийте пончики глазур'ю, за бажанням доповніть кондитерської присипкою і відразу подавайте до столу. Смачного!