Простий рецепт тесту для піци без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Мій рецепт ідеальний для господинь, у яких обмежено кількість часу, але є велике бажання порадувати своїх рідних і близьких ідеальної смачною випічкою. Її величність піца!
Так як з начинкою для піци питання виключені (то пак все підійде), питання у багатьох виникають з тестом. Іноді не хочеться ставити тісто на дріжджах (це як мінімум 2 годину) або просто гості на порозі, потрібно терміново щось збагнути як частування. Так ось цей рецепт саме для цих цілей. Ділюся з вами, як приготувати простий рецепт тіста для піци без дріжджів.
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Масло оливкового - 2 Ст. Ложки (можна будь-яку олію)
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1.5 склянки
Просійте борошно, додайте сіль і цукор, гарненько перемішайте.
Додайте харчову соду і знову перемішайте суху суміш.
До суміші відправте розпушувач, перемішайте.
Зробіть поглиблення в борошняної суміші посередині і влийте сік лимона.
Частинами, поступово перемішуючи, додавайте воду. Замішуйте тісто протягом 10-12 хвилин.
Тісто має бути не липким, еластичним, не повинно прилипати до пальців і добре тягнутися.
Готове тісто розкачати в пласт качалкою. Розподіліть його на присипаному борошном деку. На тісто викладайте свою улюблену начинку, відправляйте піцу випікатися в розігріту духовку на 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.