Простий паску
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня, яка пече сама на Великдень, знає один або пару перевірених рецептів пасок. Їх створення не так просто, тим більше коли робиш це перший раз. Але їсти не дуже складні варіанти.
Головне завдання в тому, щоб правильно замісити тісто, якому потрібно буде добре настоятися. Якщо випічка повинна бути повітряної, то без дріжджів не обійтися. Поділюся з вами тим, як приготувати простий паску на молоці. Можна додати родзинки, горіхи або цукати для смаку.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 400 грам
- Крем - 100 грам
- Маргарин - 100 грам
- Ізюм - 100 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 250 мілілітрів
- Ванілін - 5 грам
- Яйце - 3 штуки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яєчний жовток - 3 штуки
- Яєчний білок - 1 штука
У глибокій мисці змішайте тепле молоко до ст. Ложкою цукру, дріжджами і склянкою просіяного борошна. Все перемішайте. Залиште опару на 1 годину в кімнаті.
В іншому посуді збийте жовтки з яйцями і цукром.
До яєчної маси додайте сіль, kurkumu, сметану і ванілін. Все збийте вінчиком.
Потім підійшла опару змішайте з яєчною масою. Перемішайте їх, поступово всипаючи борошно.
Замішайте тісто. Залиште його на 1, 5 години в теплому місці.
Додайте до тесту промитий і висушений ізюм. Добре перемішайте.
Форми для випічки змастіть маргарином. Наповніть їх тестом на 1/3 обсягу. Залиште тісто ще на 30 хвилин.
Запікайте паски протягом 20 хвилин в теплій духовці при 180 градусах. Потім готуйте ще 20 хвилин при 160 градусах.
Зробіть глазур. Збийте білок з цукровою пудрою до піни. В кінці додайте сік лимона і ще раз перемішайте.
Прикрасьте паски глазур'ю і прикрасами за бажанням. Приємного чаювання!