Швидкий пахальний паску
(покроковий рецепт з фото)
Великдень-свято який в нашій країні відзначають кожна сім'я і паску це невід'ємна частина. Щоб спекти солодкий і смачний пиріг з родзинками йде півдня, але я знайшла рецепт швидкого паски.
Паска традиційно випікається з дріжджового тіста. Коли печеш паски, здається, що це ніколи не закінчиться, але я знайшла рішення і сьогодні розповім, як приготувати швидкий паску. Замість сирих дріжджів я використовую сухі, це скорочує час підняття тесту і процес випічки пасок в цілому коротшає. Заміна сирих дріжджів ніяк не впливає на смак - паску за цим рецептом - дуже смачний, ніжний і ароматний, виходять завжди. Спробуйте обов'язково!
- Молоко - 2 склянки(+3 столові ложки для глазурі)
- Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 750 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Ізюм - 2 склянки
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2 склянки (для глазурі)
- Пачка кольоровий посипання - 1 штука
1
У великій мисці приготуйте опару: змішайте дріжджі, молоко і 250 г борошна. Добре все перемішайте і поставте в тепле місце хвилин на 30. Обов'язково потрібно накрити миску рушником.
2
Поки тісто піднімається, відокремте жовтки від білків. Розітріть жовтки з цукром до білого кольору. В окремій мисці збийте білки до стійких піків.
3
В нашу опару додайте жовтки з цукром, вершкове масло, ванільний цукор і акуратно введіть білки. Далі невеликими порціями додавайте решту борошна і вимісити тісто. Накрийте миску рушником і на 30 хвилин поставте в тепле місце.
4
Ізюм добре промийте і замочіть в теплій воді на 15 хвилин. Відіжміть його і покладіть на серветку, щоб родзинки добре обсох. Наше тісто підійшло, тепер додайте в нього родзинки, тільки спочатку обваляйте його в борошні, це дозволить рівномірно розподілити його по тесту. Розкладіть тісто по формах і залиште на расстойку ще на 30 хвилин.
5
Поставте наші паски в формах в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 30-40 хвилин, в залежності від розміру форми. Дістаньте паски з духовки і дайте їм трохи постояти в формах.
6
У цей час приготуйте глазур, підігрійте молоко в каструльці, не доводячи до кипіння, всипте цукрову пудру і розмішуйте до повного розчинення. Глазур готова. Дістаньте паски з форм, полийте глазур'ю і посипте кольоровою посипкою.