Сирний паску
(покроковий рецепт з фото)
Сирний паску - це невід'ємний атрибут святкового Великоднього столу. Кожній господині слід знати рецепт, як приготувати сирний паску. Рекомендую і вам записати його куди-небудь, щоб був.
Зазвичай роблять паски здобними на дріжджовому тесті. Але можна сміливо зробити і сирний паску, та ще й без дріжджів. У нас в сім'ї не люблять дріжджове тісто, намагаємося робити все менш калорійним. Дивіться далі рецепт, як приготувати сирний паску.
- Вершкове масло - 250 грам
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Яйця - 5 штук
- Сир - 600 грам
- Цукор - 1 Склянка (для тіста)
- Розпушувач - 1, 5 штуки (пакетики)
- Сік лимона - 50 мілілітрів
- Цукати - 0, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Білок яєчний - 1 штука (для глазурі)
- Цукор - 0, 5 склянки (для глазурі)
Яйця перетираємо з цукром, в окремій мисочці виделкою розтираємо сир, а потім з'єднуємо його з яйцями.
Далі всипаємо в масу просіяне борошно, розпушувач і шепотку соди. Все добре перемішуємо.
Я вибираю різнокольорові цукати в цукровій пудрі. Втручаюся їх в тісто, промазують формочки для кексів олією, вливаю тесто. Греєм духовку до 180 градусів, ставимо туди паски і печемо приблизно 45-50 хвилин.
Поки печуться паски, робимо глазур. Білок змішуємо з половиною склянки цукру і добре збиваємо вінчиком або міксером до білого кольору. Остигнули паски поливаємо глазур'ю і прикрашаємо.