Рецепт Сирний паску фото

Сирний паску
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Сирний паску - це невід'ємний атрибут святкового Великоднього столу. Кожній господині слід знати рецепт, як приготувати сирний паску. Рекомендую і вам записати його куди-небудь, щоб був.

Опис приготування:

Зазвичай роблять паски здобними на дріжджовому тесті. Але можна сміливо зробити і сирний паску, та ще й без дріжджів. У нас в сім'ї не люблять дріжджове тісто, намагаємося робити все менш калорійним. Дивіться далі рецепт, як приготувати сирний паску.

  • Вершкове масло - 250 грам
  • Борошно пшеничне - 4 склянки
  • Яйця - 5 штук
  • Сир - 600 грам
  • Цукор - 1 Склянка (для тіста)
  • Розпушувач - 1, 5 штуки (пакетики)
  • Сік лимона - 50 мілілітрів
  • Цукати - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Білок яєчний - 1 штука (для глазурі)
  • Цукор - 0, 5 склянки (для глазурі)
сирний паску - фото крок 1
Яйця перетираємо з цукром, в окремій мисочці виделкою розтираємо сир, а потім з'єднуємо його з яйцями.
сирний паску - фото крок 2
Далі всипаємо в масу просіяне борошно, розпушувач і шепотку соди. Все добре перемішуємо.
сирний паску - фото крок 3
Я вибираю різнокольорові цукати в цукровій пудрі. Втручаюся їх в тісто, промазують формочки для кексів олією, вливаю тесто. Греєм духовку до 180 градусів, ставимо туди паски і печемо приблизно 45-50 хвилин.
сирний паску - фото крок 4
Поки печуться паски, робимо глазур. Білок змішуємо з половиною склянки цукру і добре збиваємо вінчиком або міксером до білого кольору. Остигнули паски поливаємо глазур'ю і прикрашаємо.

Схожі рецепти