Смачний паску з цедрою і цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися улюбленим рецептом, як приготувати смачний паску з цедрою і цукатами. Можна купити готовий паску в магазині, але краще зробити його з любов'ю і гарним настроєм у себе вдома.
Можна використовувати сухі дріжджі замість свіжих. Досить взяти 17 грам. Цукати використовуйте будь-які. Я додаю сушену вишню або журавлину. Випікати паску можна і в жерстяних формах, застелених пергаментом, і в паперових. Тісто добре підходить, а паски виходять пишними і не вологими всередині.
- Молоко - 0, 5 L (в опару)
- Дріжджі свіжі - 50 грам (в опару)
- Борошно - 500 грам (в опару)
- Цукор - 400 грам (в опару)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (в опару)
- Борошно - 800 грам
- Яйця - 3 штуки
- Жовтки - 5 штук
- Вершкове масло - 200 грам
- Масло оливкове - 70 мілілітрів
- Цукати - 150 грам
- Sushenaya Cranberries - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Апельсин - 1 штука
- Ваніль - 1 щіпка
1. У тепле молоко (35-40 градусів) додайте сіль і цукор, заважайте до їх розчинення. Потім додайте ваніль і дріжджі. Борошно просійте і замісіть тісто (трохи густіше, ніж на оладки). Поставте опару на расстойку в тепле місце на 40 хвилин-годину.
2. Розбийте в миску 3 яйця і відокремте ще 5 жовтків. Збийте їх міксером до пишної піни. Потім додайте цедру лимона і апельсина.
3. В опару додайте яєчну суміш і добре вимішайте її до однорідності.
4. Просійте в тісто решту борошна і ложкою все гарненько перемішайте.
5. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі. Додайте його в тісто, замішують. Воно повинно вийти крутим, пружним.
6. І нарешті відправте в тісто цукати і сухофрукти. Перемішайте, щоб рівномірно їх розподілити.
7. На стіл налийте оливкового масла і викладіть тісто. Добре вимісити його руками, поки воно не перестане до них липнути. Щоб не липнуло до столу, присипте тісто борошном. Перекладіть тісто в каструлю і на годину відправте расстаіваться в тепле місце.
8. Осадіть тісто і розкладіть його по формах на половину обсягу або трохи більше. Дайте час, щоб тісто трохи піднялося, і випікайте при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.
9. Коли паски повністю охолонуть, їх можна прикрашати. Збийте 5 білків до пишної піни, додайте дрібку лимонної кислоти і 10 ст. Ложок цукру. Білкової глазур'ю змастіть верхівки пасок, прикрасьте декоративними посипаннями і відправте на кілька хвилин в духовку.
10. Пергамент з пасок знімайте перед подачею. Смачного!