Рецепт Смачний паску з цедрою і цукатами фото

Смачний паску з цедрою і цукатами
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Яйця , Молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 15-20
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Хочу поділитися улюбленим рецептом, як приготувати смачний паску з цедрою і цукатами. Можна купити готовий паску в магазині, але краще зробити його з любов'ю і гарним настроєм у себе вдома.

Опис приготування:

Можна використовувати сухі дріжджі замість свіжих. Досить взяти 17 грам. Цукати використовуйте будь-які. Я додаю сушену вишню або журавлину. Випікати паску можна і в жерстяних формах, застелених пергаментом, і в паперових. Тісто добре підходить, а паски виходять пишними і не вологими всередині.

  • Молоко - 0, 5 L (в опару)
  • Дріжджі свіжі - 50 грам (в опару)
  • Борошно - 500 грам (в опару)
  • Цукор - 400 грам (в опару)
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки (в опару)
  • Борошно - 800 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Жовтки - 5 штук
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Масло оливкове - 70 мілілітрів
  • Цукати - 150 грам
  • Sushenaya Cranberries - 150 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Апельсин - 1 штука
  • Ваніль - 1 щіпка
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 1
1. У тепле молоко (35-40 градусів) додайте сіль і цукор, заважайте до їх розчинення. Потім додайте ваніль і дріжджі. Борошно просійте і замісіть тісто (трохи густіше, ніж на оладки). Поставте опару на расстойку в тепле місце на 40 хвилин-годину.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 2
2. Розбийте в миску 3 яйця і відокремте ще 5 жовтків. Збийте їх міксером до пишної піни. Потім додайте цедру лимона і апельсина.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 3
3. В опару додайте яєчну суміш і добре вимішайте її до однорідності.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 4
4. Просійте в тісто решту борошна і ложкою все гарненько перемішайте.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 5
5. Вершкове масло розтопіть в мікрохвильовій печі. Додайте його в тісто, замішують. Воно повинно вийти крутим, пружним.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 6
6. І нарешті відправте в тісто цукати і сухофрукти. Перемішайте, щоб рівномірно їх розподілити.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 7
7. На стіл налийте оливкового масла і викладіть тісто. Добре вимісити його руками, поки воно не перестане до них липнути. Щоб не липнуло до столу, присипте тісто борошном. Перекладіть тісто в каструлю і на годину відправте расстаіваться в тепле місце.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 8
8. Осадіть тісто і розкладіть його по формах на половину обсягу або трохи більше. Дайте час, щоб тісто трохи піднялося, і випікайте при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 9
9. Коли паски повністю охолонуть, їх можна прикрашати. Збийте 5 білків до пишної піни, додайте дрібку лимонної кислоти і 10 ст. Ложок цукру. Білкової глазур'ю змастіть верхівки пасок, прикрасьте декоративними посипаннями і відправте на кілька хвилин в духовку.
смачний паску з цедрою і цукатами - фото крок 10
10. Пергамент з пасок знімайте перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти