Рецепт Сирна паска з цукатами фото

Сирна паска з цукатами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування сирної паски з цукатами. Дуже смачне і не складне в приготуванні пасхальне частування.

Опис приготування:

Основними інгредієнтами сирної паски є: сир, яйця, цукор і вершки. Перед приготуванням треба оцінити сухість сиру.

  • Сир - 1 кілограм
  • Цукати - 300 грам
  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор (цукрова пудра) - 200 грам
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Ванільний цукор, пакетика - 2 штуки
  • Мармелад, цукати для прикраси - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
сирна паска з цукатами - фото крок 1
1. Якщо сир досить вологий, його треба перекласти на тонку тканину (або марлю в два шари), тканину зв'язати вузлом і над тарілкою підвісити, щоб стекла сироватка. Потім через сито протираємо сир (повинна вийти розсипчаста повітряна маса).
сирна паска з цукатами - фото крок 2
2. Відокремлюємо білки від жовтків і на водяній бані розтираємо з цукром. Стежимо, щоб до дна посуду жовтки не прилипали. Жовтки розтираємо до блідо кремового кольору.
сирна паска з цукатами - фото крок 3
3. Змішуємо сир з цукатами і ванільним цукром. Все добре перемішуємо.
сирна паска з цукатами - фото крок 4
4. Після чого додаємо по ложці вершків, жовтків і м'якого вершкового масла. Гарненько все перемішуємо, сирна маса повинна стати абсолютно однорідною.
сирна паска з цукатами - фото крок 5
5. Сирну масу перекладаємо в форму. Подвійним шаром марлі перекласти форму. Укладемо кінці марлі поверх сиру, на них поставимо блюдце, і невеликий вантаж. Форму ставимо в тарілку. Надлишки сироватки витечуть через дірочку в дні форми. Форму прибираємо на ніч у холодильник.
сирна паска з цукатами - фото крок 6
6. Готову паску можна прикрасити цукатами або мармеладом.

Схожі рецепти