Сирна паска з цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування сирної паски з цукатами. Дуже смачне і не складне в приготуванні пасхальне частування.
Основними інгредієнтами сирної паски є: сир, яйця, цукор і вершки. Перед приготуванням треба оцінити сухість сиру.
- Сир - 1 кілограм
- Цукати - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Цукор (цукрова пудра) - 200 грам
- Вершки - 100 мілілітрів
- Ванільний цукор, пакетика - 2 штуки
- Мармелад, цукати для прикраси - 1 За смаком
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Якщо сир досить вологий, його треба перекласти на тонку тканину (або марлю в два шари), тканину зв'язати вузлом і над тарілкою підвісити, щоб стекла сироватка. Потім через сито протираємо сир (повинна вийти розсипчаста повітряна маса).
2. Відокремлюємо білки від жовтків і на водяній бані розтираємо з цукром. Стежимо, щоб до дна посуду жовтки не прилипали. Жовтки розтираємо до блідо кремового кольору.
3. Змішуємо сир з цукатами і ванільним цукром. Все добре перемішуємо.
4. Після чого додаємо по ложці вершків, жовтків і м'якого вершкового масла. Гарненько все перемішуємо, сирна маса повинна стати абсолютно однорідною.
5. Сирну масу перекладаємо в форму. Подвійним шаром марлі перекласти форму. Укладемо кінці марлі поверх сиру, на них поставимо блюдце, і невеликий вантаж. Форму ставимо в тарілку. Надлишки сироватки витечуть через дірочку в дні форми. Форму прибираємо на ніч у холодильник.
6. Готову паску можна прикрасити цукатами або мармеладом.