Паска з родзинками і цукатами
(покроковий рецепт з фото)
Паска з родзинками і цукатами - це не просто головне блюдо під час свята Пасхи, це ще і ароматна, смачна випічка, яку так люблять і дорослі, і (особливо) маленькі діти.
Думаєте, як приготувати паску з родзинками і цукатами? Це дуже просто, якщо слідувати вказівкам в даному рецепті. Така випічка завжди виглядає доречно і нарядно на святковому столі.
- Борошно пшеничне - 1, 5 кілограма
- Цукор - 0, 5 кілограма
- Яєчний жовток - 6 штук
- Яєчний білок - 6 штук
- Крем - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Цукати - 200 грам
- Ізюм - 200 грам
- Повареная сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванілін - За смаком
- Дріжджі - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для паски. Молоко нагрейте, щоб воно було злегка теплим. Цукати і родзинки замочіть в холодній воді. Відокремте жовтки від білків. Дістаньте масло з холодильника, щоб воно стало м'яким.
Тепер прийшла черга опари. Для її приготування вам необхідно влити тепле молоко в миску, додати до нього дріжджі. Найкраще брати не сухі, а свіжі. Потім додайте до молока п'ять-шість столових ложок цукру і борошна рівно стільки, щоб тісто було схожим на рідку сметану по консистенції. Накрийте опару рушником, поставте її під батарею. Вона повинна збільшитися в розмірах, а зверху з'являться бульбашки.
Після того як опара буде готова, додаємо в неї всі інші інгредієнти для тіста. Гарненько його вимішуємо, змастивши руки соняшниковою олією, щоб тісто до них не липнуло. У готове тісто додаємо цукати і родзинки. За бажанням ви можете натерти туди цедру лимона або апельсина або додати кілька крапель цитрусової есенції. Гарненько все перемішайте, поставте тісто підходити в тепле місце, накривши його ковдрою.
Коли тісто буде готове (воно повинно збільшити приблизно в три рази), розкладіть його по формах. Краще взяти красиві паперові форми, це набагато зручніше, ніж використовувати залізні. Тоді паски можна подавати прямо в формах, не дістаючи їх звідти. Випікайте паски при 180-ти градусах близько півгодини. Час залежить від діаметра форми.
Готові паски змастіть збитими білками з цукром. Зверху посипте цукатами або кондитерської присипкою. Смачна, ароматна випічка до свята готова, паски можна подавати на стіл. Смачного!