Рецепт Паска Великодній Легкий фото

Паска Великодній Легкий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Ця пасочки робиться легко, без опари, тісто підходить швидко.

Кількість порцій: 15
  • Борошно - 1600 грам (спочатку додаємо 4 склянки в 2 склянки гарячого молока, розтираємо. Решта 4 склянки - після.)
  • Молоко - 500 мілілітрів(400 мл - на самому початку змішуємо з борошном, 100 мл - в них розводимо дріжджі)
  • Дріжджі - 50 грам
  • Яйця - 6 штук
  • Цукор - 300 грам
  • Вершкове масло - 200 грам (його використовуємо тільки в розтопленому вигляді)
  • Ізюм - 70 грам
  • Сіль - 10 грам
  • Прянощі (кардамон, шафран, обкладинка) на ваш погляд - 10-15 грам (шафран дає смачний жовтуватий відтінок тесту)
паска Великодній Легкий - фото крок 1
В 400 мл гарячого молока всипати 4 склянки борошна. Добре розтерти. Почекати, коли охолоне до 45-55 градусів. У полстакане теплого молока розвести дріжджі, влити їх в масу з борошном. Дати піднятися тісту. Жовтки відокремити від білків, додати жовтки в масу, білки збити в піну і теж додати. Всипати решту 4 склянки борошна. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. Додати сіль, прянощі, цукор, тепле масло, родзинки, вимісити тісто ще раз. Почекати, поки підніметься. Випікати в духовці до готовності (хвилин 40 - великі паски, хвилин 15 - 20 - маленькі). Вийшло 2 великих, 1 середній, 12 маленьких. Для маленьких використовувала формочки для кексів.
паска Великодній Легкий - фото крок 2
У таких формочках були великі паски
паска Великодній Легкий - фото крок 3
А в таких - маленький і один середній
паска Великодній Легкий - фото крок 4
Ось такі вийшли маленькі і середній

Схожі рецепти