Паска Великодній Легкий
(покроковий рецепт з фото)
Ця пасочки робиться легко, без опари, тісто підходить швидко.
Кількість порцій: 15
- Борошно - 1600 грам (спочатку додаємо 4 склянки в 2 склянки гарячого молока, розтираємо. Решта 4 склянки - після.)
- Молоко - 500 мілілітрів(400 мл - на самому початку змішуємо з борошном, 100 мл - в них розводимо дріжджі)
- Дріжджі - 50 грам
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам (його використовуємо тільки в розтопленому вигляді)
- Ізюм - 70 грам
- Сіль - 10 грам
- Прянощі (кардамон, шафран, обкладинка) на ваш погляд - 10-15 грам (шафран дає смачний жовтуватий відтінок тесту)
В 400 мл гарячого молока всипати 4 склянки борошна. Добре розтерти. Почекати, коли охолоне до 45-55 градусів. У полстакане теплого молока розвести дріжджі, влити їх в масу з борошном. Дати піднятися тісту. Жовтки відокремити від білків, додати жовтки в масу, білки збити в піну і теж додати. Всипати решту 4 склянки борошна. Вимісити тісто, щоб відставало від рук. Додати сіль, прянощі, цукор, тепле масло, родзинки, вимісити тісто ще раз. Почекати, поки підніметься. Випікати в духовці до готовності (хвилин 40 - великі паски, хвилин 15 - 20 - маленькі). Вийшло 2 великих, 1 середній, 12 маленьких. Для маленьких використовувала формочки для кексів.
У таких формочках були великі паски
А в таких - маленький і один середній
Ось такі вийшли маленькі і середній