Великодній хліб Заєць
(покроковий рецепт з фото)
Паски і фарбовані яйця залишаються незмінними атрибутами свята, проте ароматний домашній хліб у вигляді зайця стане родзинкою на вашому столі, особливо якщо подати його на підносі з овочами!
Кількість порцій: 4-5
- Мука - 350-380 грам
- Вода, молоко - 250 мілілітрів (тепла)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Олія - 8 Ст. Ложок (розтопити)
- Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змазування зайця перед випічкою)
- Дріжджі сухі - 1, 5-2 чайних ложки
- Родзинки - 2 штуки (великий для очей)
- Мигдаль - 2 штуки (для зубок)
- Салат - 1 штука (великий лист для соусу)
З води, борошна, яйця, топленого масла, солі, цукру і дріжджів замісити звичайне тісто для хліба. Дати йому підійти в теплому місці близько 1 годину.
Розділіть тісто навпіл. Викладайте зайця відразу на деко. З першої частини сформуйте голову з четвертинки тесту. Решта три чверті шматка підуть для тулуба зайця. Другу частину тіста розподіляємо так: ріжемо на 4 рівних шматка. Два скручуємо джгутами, складаємо навпіл і прищипують до голови - вийшли вуха. Третій шматок ріжемо навпіл і формуємо задні лапи. Четвертий шматочок ріжемо на три рівні частини. Дві з них - це передні лапи. Третину використовуємо для щічок і носика зайця.
Залишилося нарізати гострим ножем вуса, пальці на лапах. Потім оформити очі родзинками, зубки мигдалем, змастити хліб яйцем і відправити в піч при температурі 180-200 градусів на 35-40 хвилин. Готово! Перекладіть хлібного зайця на красивою блюдо, оточіть зеленню і овочами, а на живіт йому покладіть лист салату з будь-яким густим соусом.