Рецепт Великодній хліб Заєць фото

Великодній хліб Заєць
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Паски і фарбовані яйця залишаються незмінними атрибутами свята, проте ароматний домашній хліб у вигляді зайця стане родзинкою на вашому столі, особливо якщо подати його на підносі з овочами!

Кількість порцій: 4-5
  • Мука - 350-380 грам
  • Вода, молоко - 250 мілілітрів (тепла)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Олія - 8 Ст. Ложок (розтопити)
  • Яйце - 2 штуки(1 в тісто, 1 для змазування зайця перед випічкою)
  • Дріжджі сухі - 1, 5-2 чайних ложки
  • Родзинки - 2 штуки (великий для очей)
  • Мигдаль - 2 штуки (для зубок)
  • Салат - 1 штука (великий лист для соусу)
великодній хліб Заєць - фото крок 1
З води, борошна, яйця, топленого масла, солі, цукру і дріжджів замісити звичайне тісто для хліба. Дати йому підійти в теплому місці близько 1 годину.
великодній хліб Заєць - фото крок 2
Розділіть тісто навпіл. Викладайте зайця відразу на деко. З першої частини сформуйте голову з четвертинки тесту. Решта три чверті шматка підуть для тулуба зайця. Другу частину тіста розподіляємо так: ріжемо на 4 рівних шматка. Два скручуємо джгутами, складаємо навпіл і прищипують до голови - вийшли вуха. Третій шматок ріжемо навпіл і формуємо задні лапи. Четвертий шматочок ріжемо на три рівні частини. Дві з них - це передні лапи. Третину використовуємо для щічок і носика зайця.
великодній хліб Заєць - фото крок 3
Залишилося нарізати гострим ножем вуса, пальці на лапах. Потім оформити очі родзинками, зубки мигдалем, змастити хліб яйцем і відправити в піч при температурі 180-200 градусів на 35-40 хвилин. Готово! Перекладіть хлібного зайця на красивою блюдо, оточіть зеленню і овочами, а на живіт йому покладіть лист салату з будь-яким густим соусом.

Схожі рецепти