Печиво Великодній заєць
(покроковий рецепт з фото)
Просте в приготуванні і дуже смачне печиво, яке сподобається всім дітям і дорослим, хто сяде з вами за стіл в день світлого Христового Воскресіння.
Кількість порцій: 10
- Мука - 250-260 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло або маргарин - 80-100 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Родзинки - 20 штук (для очей)
- Вишня в цукрі - 10 штук (для носа. Підійде будь-яка маленька кругла карамелька)
- Мигдаль - 10 штук (розібрати на четвертинки. Для вусів)
З борошна, цукру і масла замішуємо просте пісочне тісто. Додаємо трохи ваніліну. Тісто не повинно бути надто жирним, але при цьому має бути пластичним.
Поділяємо тісто на 10 частин. З кожної частини формуємо 2 овалу однакового розміру. Один овал залишаємо - це мордочка зайця. Другий овал ріжемо навпіл і прикріплюємо до голови зайця - отримуємо вуха. Далі оформляємо мордочку зайчика за допомогою родзинок, Вишеньок і мигдалю.
Акуратно викладаємо зайчиків на деко, злегка змащений жиром. Розміщуємо в духовку при температурі 180-200 градусів. Випікаємо 8-10 хвилин. Готово!