Рецепт Печиво Великодній заєць фото

Печиво Великодній заєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Пасха
Випічка
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Просте в приготуванні і дуже смачне печиво, яке сподобається всім дітям і дорослим, хто сяде з вами за стіл в день світлого Христового Воскресіння.

Кількість порцій: 10
  • Мука - 250-260 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло або маргарин - 80-100 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Родзинки - 20 штук (для очей)
  • Вишня в цукрі - 10 штук (для носа. Підійде будь-яка маленька кругла карамелька)
  • Мигдаль - 10 штук (розібрати на четвертинки. Для вусів)
печиво Великодній заєць - фото крок 1
З борошна, цукру і масла замішуємо просте пісочне тісто. Додаємо трохи ваніліну. Тісто не повинно бути надто жирним, але при цьому має бути пластичним.
печиво Великодній заєць - фото крок 2
Поділяємо тісто на 10 частин. З кожної частини формуємо 2 овалу однакового розміру. Один овал залишаємо - це мордочка зайця. Другий овал ріжемо навпіл і прикріплюємо до голови зайця - отримуємо вуха. Далі оформляємо мордочку зайчика за допомогою родзинок, Вишеньок і мигдалю.
печиво Великодній заєць - фото крок 3
Акуратно викладаємо зайчиків на деко, злегка змащений жиром. Розміщуємо в духовку при температурі 180-200 градусів. Випікаємо 8-10 хвилин. Готово!

Схожі рецепти