Рецепт Дріжджовий заєць фото

Дріжджовий заєць
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто
Пісні страви
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Оригінальний рецепт випічки у вигляді пасхального зайця.

Вершкове масло розтопити, а потім охолодити. У миску просіяти борошно, розбити туди ж яйце, додати цукор, сіль і перемішати. Розвести дріжджі в декількох столових ложках молока, влити дріжджову суміш в борошно. Додати масло і молоко, що залишилося - замісити тісто у формі кулі. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин в теплому місці піднятися.

Ще раз розім'яти тісто і викласти його на папері для випічки у формі зайця. Ізюм розміщуємо на місці "очей", з волоського горіха робимо "ніс" . Оставить зайчика на 15 хвилин полежати в стороні. Промазати збитим яйцем і запекти в духовці при 180 C протягом 30 хвилин. Посипати цукровою пудрою.


  • Вершкове масло - 50 грам
  • Мука - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Дріжджі - 40 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Родзинки - 2 штуки (для очей)
  • Волоський горіх - 1 штука
  • Цукрова пудра - - За смаком
Вершкове масло розтопити, а потім охолодити. У миску просіяти борошно, розбити туди ж яйце, додати цукор, сіль і перемішати. Розвести дріжджі в декількох столових ложках молока, влити дріжджову суміш в борошно. Додати масло і молоко, що залишилося - замісити тісто у формі кулі. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин в теплому місці піднятися.

Ще раз розім'яти тісто і викласти його на папері для випічки у формі зайця. Ізюм розміщуємо на місці "очей", з волоського горіха робимо "ніс" . Оставить зайчика на 15 хвилин полежати в стороні. Промазати збитим яйцем і запекти в духовці при 180 C протягом 30 хвилин. Посипати цукровою пудрою.

Схожі рецепти