Дріжджовий заєць
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальний рецепт випічки у вигляді пасхального зайця.
Вершкове масло розтопити, а потім охолодити. У миску просіяти борошно, розбити туди ж яйце, додати цукор, сіль і перемішати. Розвести дріжджі в декількох столових ложках молока, влити дріжджову суміш в борошно. Додати масло і молоко, що залишилося - замісити тісто у формі кулі. Накрити тісто рушником і залишити на 30 хвилин в теплому місці піднятися.
Ще раз розім'яти тісто і викласти його на папері для випічки у формі зайця. Ізюм розміщуємо на місці "очей", з волоського горіха робимо "ніс" . Оставить зайчика на 15 хвилин полежати в стороні. Промазати збитим яйцем і запекти в духовці при 180 C протягом 30 хвилин. Посипати цукровою пудрою.
- Вершкове масло - 50 грам
- Мука - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 40 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Родзинки - 2 штуки (для очей)
- Волоський горіх - 1 штука
- Цукрова пудра - - За смаком
Ще раз розім'яти тісто і викласти його на папері для випічки у формі зайця. Ізюм розміщуємо на місці "очей", з волоського горіха робимо "ніс" . Оставить зайчика на 15 хвилин полежати в стороні. Промазати збитим яйцем і запекти в духовці при 180 C протягом 30 хвилин. Посипати цукровою пудрою.